Austria: Anuntul Oficial DEZAMAGITOR de ULTIM MOMENT Legat de Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria a facut un anunt oficial dezamagitor de ultim moment legat de finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iata ce transmite Viena romanilor.

Austria Anuntul Oficial DEZAMAGITOR ULTIM MOMENT Legat Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria transmite in mod oficial un anunt dezamagitor privind finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in atentia noastra, a tuturor, este adus ceea ce nimeni nu dorea sa auda acum, mai exact faptul ca ridicarea veto-ului lui Karl Nehammer impotriva tarii noastre, inca este foarte departe, din pacate pentru noi.

Austria transmite prin Gerhard Karner faptul ca nu este inca pregatita sa permita finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, anuntul fiind facut in cadrul intalnirii de zilele trecute cu ministrul Catalin Predoiu, iar din pacate asta ne pune intr-o pozitie foarte proasta, pentru ca din cate se pare, indiferent ce facem, nu avem castig de cauza in fata Vienei.

Austria spune ca problemele legate de blocarea finalizarii aderarii Romaniei la Schengen nu ar avea legatura cu dificultati de colaborare intre tari, ci ar avea legatura cu un sistem “stricat” la nivel european in ceea ce priveste migratia, iar tara noastra si Bulgaria sunt tinute ostatice in fata planurilor pe care Karl Nehammer le are pentru tara sa, dar si toata Europa.

“România a făcut o muncă excelentă în protejarea frontierelor sale externe în ultimele luni, vă mulțumesc foarte mult pentru asta. Austria și România vor continua să lucreze strâns împreună în această direcție, pentru securitatea populației din țările noastre și din Europa.

Întotdeauna am văzut România și Bulgaria ca parteneri apropiați atunci când este vorba de a pune presiune asupra Comisiei UE pentru a îmbunătăți sistemul. Și începe să aiba efect. Faptul că încă nu există o dată pentru integrarea completă a celor două state în regimul de frontieră Schengen nu se datorează unor probleme bilaterale. a declarat Gerhard Karner, ministrul austriac de interne.”