Austria: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Bucuresti pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Austria ne pune bete in roate, insa de la Bucuresti vin anunturi cu masurile oficiale de ultim moment pentru finalizarea aderarii la Schengen.

Austria Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Bucuresti Finalizarea Aderarii Schengen

Romania anunta o serie de hotarari oficiale de ultim moment cu masurile Bucurestiului pentru finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca de la ministrul Catalin Predoiu vin vesti cu privire la ceea ce face in continuare tara noastra pentru a reusi sa ridice si controalele la granitele terestre, asa cum isi doreste toata lumea acum.

Romania va suplimenta fortele Politiei de Frontiera pe toate regiunile unde exista granite, dar se vor continua deasemenea investitiile tarii noastre pentru protejarea frontierelor si finalizarea aderarii la Schengen, asa cum cere si Austria pentru a ni se permite aderarea intr-un final, colaborarea dintre tari fiind deasemenea o prioritate majora.

Romania are deja experti din Austria in aeroporturi pentru a ne ajuta sa facem fata intrarii in Air Schengen, sau Schengen Light, dar Catalin Predoiu si Gerhard Karner vor continua sa colaboreze pentru a se ridica si controalele de la granitele terestre, Comisia Europeana urmand a juca un rol extrem de important in tot acest proces.

“Este un moment de etapă pentru noi. Vrem și vom face acest drum împreună, până la capăt. Dar pentru asta trebuie să muncim cu toții și asta am discutat astăzi. Cum să muncim mai bine ca să facem acest drum până la capăt. Progresele României în materie de combatere a migrației ilegale sunt recunoscute astăzi de toată lumea.

Pe frontiera cu Serbia, migrația ilegală este practic zero. Vom suplimenta forțele Poliției de Frontieră și continua investițiile. Vom continua buna colaborare cu Austria și cu toate celelalte state membre și cu Comisia pentru îmbunătățirea cadrului pentru migrație și azil, dezvoltarea eforturilor pe dimensiunea externă a migrației și cooperarea polițienească bilaterală și multilaterală contra crimei transfrontaliere.”