Ministrul Educatiei: Noua Strategie Nationala de ULTIM MOMENT Anuntata de Ligia Deca pentru Romani

Ministrul Educatiei anunta o noua strategie nationala importanta de ultim moment, Ligia Deca dorind sa ia o serie de masuri importante in Romania.

Ministrul Educatiei Noua Strategie Nationala ULTIM MOMENT Anuntata Ligia Deca Romani

Ministrul Educatiei a anuntat in mod oficial o noua strategie nationala de ultim moment pentru milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca Ligia Deca aduce in imediata atentie a parintilor din tara, ceea ce trebuie sa stie cu privire la proiectul pentru sustinerea lor daca se gandesc sa conceapa un copil.

Ministrul Educatiei ofera mai jos o serie de informatii cu privire la ceea ce ar trebui sa aduca aceasta Strategie Nationala pentru parintii din Romania, implementarea sa fiind extrem de importanta, iar Ligia Deca incearca sa le ofere parintilor ceea ce au nevoie din acest punct de vedere, cu aceasta strategie noua.

“Am lansat în consultare publică Strategia Națională pentru Susținerea Părinților 2024 – 2030. Strategia îți propune dezvoltarea și implementarea unor măsuri de susținere parentală, accesibile și integrate. A fi părinte este aproape o profesie, cu o conceptualizare teoretică aparte și un mod specific de manifestare. Rolul părinților în societate este unul complex, incluzând creșterea, îngrijirea și educarea copiilor.

În acest rol, părinții trebuie să fie sprijiniți și pregătiți, dobândind competențe adecvate, fiind valorizați și susținuți moral și material de societate. Părinții și școala sunt factorii decisivi în creșterea, îngrijirea și educația copilului. Viziunea asupra parentalității, subsecventă dezideratelor Proiectului România Educată, este, în perspectiva 2030, aceea de a clădi, împreună cu părinții, o societate durabilă și incluzivă pentru copiii de astăzi.

Această viziune se va realiza prin măsuri specifice de susținere parentală, în perspectiva țintelor de țară pentru anul 2030, care să contribuie la creșterea
capacității părinților de a asigura siguranța, sănătatea, nutriția, îngrijirea, creșterea și educația necesare copiilor și tinerilor. Proiectul Președintelui României România Educată implică la nivel național consens și continuitate pentru procesul educațional și cuprinde măsuri educaționale, de sprijin pentru părinți oferind oportunitatea revitalizării societății românești, pornind de la copiii și tinerii aflați pe băncile școlii.

Viziunea asupra susținerii parentale porneşte de la premisa că baza dezvoltării personalităţii se formează la vârstele mici, iar pentru reuşita educaţională a copilului este necesar să fie antrenaţi toţi “actorii” cu care acesta interacţionează: părinții, membrii familiei, personalul din unitățile și instituţiile educaționale, de sănătate, de protecție a copilului, membrii comunității ș.a. Misiunea Strategiei, prin asumarea acestei viziuni, este de a oferi sprijinul de care părinții au nevoie în toate etapele dezvoltării copilului.

Astfel, beneficiarii direcți ai strategiei vor avea acces la informații și servicii de sprijin de calitate, adaptate nevoilor specifice, cu privire la pregătirea pentru rolul de părinte și asumarea obligațiilor parentale, pentru a asigura dezvoltarea armonioasă şi integrală a copiilor lor5 (din punct de vedere fizic, psihologic, al educației și sănătății, securității și stabilității).”