Romania: Noi Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Finalizarea Aderarii la Schengen in 2024

Romania este in centrul unor noi anunturi oficiale de ultim moment cu privire la finalizarea aderarii la Schengen, iata ce trebuie sa stie romanii.

Romania Noi Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Finalizarea Aderarii Schengen 2024

Romania nu a finalizat aderarea la Schengen, iar asta pentru ca deocamdata suntem in Spatiul Schengen doar cu frontierele aeriene si maritime, in cazul celor terestre lucrurile fiind mult mai complicate, fara o estimare clara cu privire la momentul in care tara noastra ar putea face intr-un final parte din acest sistem, din pacate pentru noi toti.

Romania nu este, totusi, prima tara care trece prin proces intr-un asemenea fel, iar asta pentru ca altele au intrat deasemenea doar cu unele granite, initial, iar apoi procesul a continuat pentru a se include alte granite, deci este de asteptat ca lucrurile sa mearga in aceasta directie inclusiv pentru noi si sa finalizam aderarea la Schengen in 2024, sau 2025.

Romania indeplineste de 12 ani de zile criteriile pentru aderare la Schengen, conform ministrului Catalin Predoiu, insa din pacate a fost tinuta in afara sistemului de catre Austria si Olanda, in principal, iar acum doar Karl Nehammer mai blocheaza finalizarea procesului, insa speranta este ca el va fi convins sa renunte la pretentiile sale.

“România nu este primul stat care intră în Schengen etapizat, mai întâi cu o frontieră și apoi cu altele. Istoria Spațiului Schengen cuprinde mai multe exemple în care unele state au intrat pe rând cu frontierele. Dacă nu mă înșel, chiar și Austria e în această situație.

Până acum, istoria Schengen nu cuprinde niciun exemplu în care un stat să fi intrat doar cu o frontieră și să fi rămas fără celelalte frontiere intrate în Spațiul Schengen. România are îndeplinite criteriile de 12 ani. Dar tratatele sunt clare, decizia e politică. Și politica e întotdeauna raportată la realitate. Și realitatea nu e întotdeauna foarte ușor de gestionat. sustine Catalin Predoiu.”