Ministrul Muncii: Actiunile Oficiale de ULTIM MOMENT, ce a fost Realizat pentru Romanii din Tara

Ministrul Muncii anunta actiunile oficiale de ultim moment, iata ce a fost realizat pentru romanii din intreaga tara si ce trebuie sa stie oamenii.

Ministrul Muncii Actiunile Oficiale ULTIM MOMENT fost Realizat Romanii Tara

Ministrul Muncii anunta in mod oficial actiunile de ultim moment pentru romanii din tara, iar asta deoarece in atentia oamenilor este adus ceea ce ar trebui sa stie cu privire la masurile luate pentru angajarea tinerilor in programe de ucenicie, peste 16.000 de persoane beneficiind de acest lucru.

Ministrul Muncii explica mai jos ce fel de beneficii sunt oferite angajatorilor din Romania ca parte a acestor programe, dar si ceea ce ar trebui sa stie oamenii in legatura cu felul in care ele se aplica in toata tara, Simona-Bucura Oprescu creand un program extrem de bun pentru foarte multi tineri din Romania.

“𝗠𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶 𝗮𝗻𝗴𝗮𝗷𝗮𝘁̦𝗶 𝗶̂𝗻 𝘂𝗿𝗺𝗮 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗲 𝘂𝗰𝗲𝗻𝗶𝗰𝗶𝗲! Peste 16.000 de persoane au fost angajate ca urmare a programelor de #ucenicie desfășurate cu sprijinul Agenției Naționale pentru Ocupare a Forței de Muncă. Programele de ucenicie permit angajatorilor să-și asigure forță de #muncă pregătită și adaptată propriei culturi organizaționale. În plus, angajatorii beneficiază și de o #subvenție în valoare de 2.250 de lei pe lună pe întreaga perioadă a derulării a contractului de ucenicie.

Prin programele de ucenicie la locul de muncă, tinerii au posibilitatea de obține o calificare în sistemul de formare profesională a adulților, în baza unui contract de ucenicie, care este un contract de muncă de tip particular, încheiat pe o durată determinată cuprinsă între 6 și 36 de luni.

„Pe lângă programele de ucenicie, strategia guvernului Ciolacu este de a dezvolta și învățământul dual. Prin această abordare, angajatorii sunt prezenți direct în școli astfel încât cunoștințele teoretice și cele practice să fie cât mai bine închegate.

Aceste programe au trei mari avantaje: angajatorii sunt subvenționați de stat să își formeze personalul după propriile cerințe, ucenicii sunt formați gratuit în timp ce muncesc și primesc salariu pentru această perioadă în care sunt în pregătire”, a declarat Simona Bucura Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale.

În acest an, ANOFM a depus deja două proiecte în valoare 90 de milioane de euro prin care se vor finanța programe de ucenicie pentru a crește șansele de ocupare ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă.