Schengen: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT ale MAI dupa Aderarea Partiala a Romaniei

Schengen este in centrul unor anunturi oficiale de ultim moment, ale MAI, foarte importante pentru toata Romania, iata ce spun autoritatile.

Schengen Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT MAI Aderarea Partiala Romaniei

Schengen ne-a primit pe jumatate de la inceputul acestei luni, astfel ca unele dintre calatoriile romanilor se fac mult mai usor, iar cei de la MAI afirma in mod oficial ca peste 170.000 de persoane au fost verificate in aeroporturi folosind o aplicatie numita eDAC, ducand la identificarea a sute de persoane care aveau alerte emise pe numele lor.

Schengen nu ne vrea total, din cauza Austriei, dar MAI da de inteles ca autoritatile din Romania lucreaza in mod eficient si dupa aderarea partiala, au inceput sa depisteze deja persoane care n-ar trebui sa fie in Spatiul Schengen, iar verificarile continua in perioada urmatoare, pentru ca de acum vor fi si mai multe zboruri.

Schengen va fi mai sigur multumita aderarii Romaniei, chiar daca ea este partiala, insa pe viitor includerea granitelor terestre va simplifica si mai mult situatia tarii noastre, insa Karl Nehammer e foarte departe de a permite acest lucru, iar fara acordul sau este imposibil sa ne putem gandi ca vom calatori fara controale si cu masina.

“Aplicația eDAC, care permite efectuarea de interogări în sistemele informatice ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne și în bazele de date ale celorlalte state Schengen, și-a dovedit utilitatea în primele 5 zile de la lansarea versiunii mobile, fiind returnate 327 de alerte referitoare la persoane care erau date în urmărire națională sau europeană.

Astfel în perioada 31 martie – 4 aprilie a.c., angajații Poliției, Poliției de Frontieră, Jandarmeriei și Inspectoratului General pentru Imigrări au efectuat 175.652 de verificări în aplicația eDAC la nivelul întregii țări, reușind să identifice 21 de persoane care erau date în urmărire națională sau europeană, 32 de persoane care erau declarate dispărute, 17 persoane pe numele cărora era emis un mandat de arestare preventivă.”