Ministrul Educatiei Anunta o Noua Lege Oficiala de ULTIM MOMENT, Adusa in Atentia Romanilor din Tara

Ministrul Educatiei anunta o noua lege oficiala de ultim moment, ea fiind adusa in atentia romanilor din cauza schimbarilor care vor fi implementate.

Ministrul Educatiei Anunta Noua Lege Oficial ULTIM MOMENT Adusa Atentia Romanilor Tara

Ministrul Educatiei pune 2 anunturi oficiale de ultim moment in atentia romanilor din toata tara, iar asta pentru ca Ligia Deca vrea sa le vorbeasca oamenilor despre un nou pachet legislativ rezultat din Romania Educata, iar asta pentru ca se implementeaza noi masuri pentru a li se permite tinerilor sa-si continue studiile pana la nivel de doctorat profesional.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre ceea ce inseamna aceste modificari legislative si cum vor fi implementate, insa separat aduce in discutie inclusiv o vizita pe care o face in judetul Ialomita, acolo unde a fost impresionata de spatiile interioare moderne pe care unitatea de invatamant le are.

“Noul pachet legislativ, rezultat din proiectul „România Educată”, transformă în realitate obiectivele de implementare a rutei duale complete, ce permite tinerilor să își continue studiile până la nivelul doctoratului profesional în domenii-cheie pentru comunitatea din care fac parte! Cu ocazia vizitei pe care am desfășurat-o astăzi în județul Ialomița, am semnat, alături de Primarul Municipiului Slobozia, domnul Dragoș Soare.

Si de operatorii economici care beneficiază de ajutor de minimis, contractul de finanțare pentru Consorțiul regional pentru învățământ dual “CONECT MUNTENIA”. Este vorba despre un parteneriat între două universități, două unități de învățământ preuniversitar, Primăria Municipiului Slobozia și șapte operatori economici, prin eforturile cărora tinerii din județul Ialomița vor putea urma specializările mecanică, electromecanică, electronică și automatizări, respectiv electric.

Implementarea rutei duale este o misiune de echipă și sunt sigură că determinarea membrilor consorțiului de la Slobozia va avea rezultate remarcabile odată cu demararea lucrărilor de investiție. Ministerul Educației va rămâne același partener solid în perioada de implementare! „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!” Acesta este mesajul care-i întâmpină pe copii la intrarea în Școala Gimnazială Perieți Ialomița.

Sunt #ÎnVizităLaIalomița și mi-am început ziua în această școală din mediul rural. M-au impresionat spațiile interioare moderne, însă faptul că au fost amenajate din fonduri proprii mi-a reconfirmat ceea ce cred cu tărie: nimic nu poate sta în calea dorinței reale de a face schimbări în bine pentru comunitate! Eforturile de a face bine se concretizează și în faptul că toți copiii școlii vor beneficia curând și de Masă sănătoasă.

Iar spațiile școlare vor primi și alte dotări, pe lângă cele deja existente, prin PNRR. Pe pereții holurilor – mesaje de încurajare și îndemnuri pentru copii de a fi mai buni. În exterior, un foișor pentru activități outdoor, teren de sport, o curte primitoare care arată grija nu doar față de loc, ci și față de cei care cresc aici. Vă mulțumesc pentru exemplul de leadership educațional autentic!”