Schengen: Anuntul Oficial INGRIJORATOR de ULTIM MOMENT pentru Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Schengen este in centrul unui anunt oficial ingrijorator de ultim moment pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iata ce se intampla.

Schengen Anuntul Oficial INGRIJORATOR ULTIM MOMENT Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Schengen ramane in continuare un vis frumos pentru Romania, iar asta deoarece finalizarea aderarii cu ridicare controalelor la granitele terestre,este sub controlul lui Karl Nehammer, dar vestile din Parlamentul European sunt foarte proaste, presedintele PPE, Manfred Weber, spunand c anoul pact privind azilul si migratia ar putea sa nu treaca de votul de saptamana viitoare.

Schengen ne-a primit doar partial, pentru ca Karl Nehammer a conditionat chiar si acest acces redus prin adoptarea noului pact privind azilul si migratia, plus alte masuri luate de catre Comisia Europeana, insa daca pactul nu va fi adoptat, atunci finalizarea aderarii Romaniei la Schengen risca sa nu mai aiba loc, pana cand cancelarul austriac nu va fi satisfact de catre UE.

Schengen este in centrul foarte multor controverse in ultima perioada, dar pentru ca finalizarea aderarii Romaniei sa aiba loc, trebuie sa se indeplineasca mai multe conditii, iar daca saptamana viitoare pactul nu va fi adoptat, atunci s-ar putea sa ramanem in continuare cu controale in aeroporturile de UE si fara ele in Romana, dar cu nimic mai mult de atat, din pacate.

“Votul este pe muchia cuțitului. Încă o dată, Verzii își arată dubla față: aprobare la Berlin, boicot în Europa. Nu poți face așa politică responsabilă. Această reformă nici nu va limita migrația, nici nu va îmbunătăți distribuția și nici nu va simplifica procedurile. Dimpotrivă. Pe lângă populiștii de stânga și de dreapta, Verzii europeni vor să voteze împotriva pachetului în opt din zece puncte.

Negociatorii din Parlamentul European negociaseră textul actual cu reprezentanții statelor membre – acceptarea este atunci în general considerată probabilă. Dezbaterea și votul parlamentar sunt programate pentru marți. afirma presedintele Partidului Popular European, Manfred Weber.”