Ministrul Muncii: Memorandum Oficial de ULTIM MOMENT Incheiat pentru Romania de Simona-Bucura Oprescu

Ministrul Muncii anunta semnarea unui nou memorandum oficial de ultim moment pentru Romania, iata deciziile luate de Simona-Bucura Oprescu pentru romani.

Ministrul Muncii Memorandum Oficial ULTIM MOMENT Incheiat Romania Simona-Bucura Oprescu

Ministrul Muncii, Simona-Bucura Oprescu, intr-un efort de consolidare a relatiilor cu Armenia, a avut o întâlnire crucială cu ambasadorul Armeniei în România, E.S. Tigran Galtsyan. Discuțiile au marcat un pas important spre cooperarea bilaterală în domeniul reformei asistenței sociale, culminând cu un acord preliminar pentru demararea procedurilor de încheiere a unui memorandum de înțelegere între ministerele de resort ale celor două țări.

Ministrul Muncii, in cursul întrevederii, a explorat cu oficialul armean potențialul unei colaborări strânse, având în vedere istoria comună și valorile partajate. Ministrul Oprescu a subliniat dorința de a stabili legături mai solide între ministerele lor, evidențiind importanța unei abordări comune în reforma asistenței sociale, un domeniu de interes mutual.

“Mi-aș dori să creăm legături mai consistente între cele două ministere de linie. Suntem într-un spațiu foarte apropiat, istoric și cultural, și cu aceleași interese,” a afirmat Simona Bucura – Oprescu. Ea a propus elaborarea unei foi de parcurs pentru dezvoltarea memorandumului, care să cuprindă domenii precum asistența socială, ocuparea forței de muncă, securitatea socială și dialogul social.

Ministrul Muncii a oferit, de asemenea, o perspectivă asupra reformei în domeniul social din România, punând accent pe noile proceduri de acreditare și pe necesitatea evaluării furnizorilor de servicii sociale, care acum vor avea un rating bazat pe evaluările beneficiarilor. Aceste schimbări reflectă angajamentul României de a îmbunătăți calitatea și eficiența asistenței sociale pentru cetățenii săi.

Ministrul Muncii afirma ca incheierea acestui memorandum între România și Armenia ar putea deschide calea spre schimburi de experiență și bune practici, consolidând astfel eforturile ambelor națiuni de a oferi un sistem de asistență socială mai robust și mai eficient. Această colaborare reprezintă un exemplu valoros de diplomație și solidaritate, demonstrând cum națiuni cu interese și valori comune pot lucra împreună pentru binele cetățenilor lor.