Electrica: Cererile Oficiale de ULTIM MOMENT cu Masurile Necesare pentru Romania

Electrica transmite o serie de cereri oficiale de ultim moment cu masurile necesare pentru Romania in viitorul apropiat, iata ce transmite compania.

Electrica Cererile Oficiale ULTIM MOMENT Masurile Necesare Romania

Electrica, grupul de energie cu aproape 4 milioane de clienti activi in Romania la ora actuala, carora li se furnizeaza servicii de energie electrica si gaze naturale in toata tara, vorbeste despre o serie de cereri importante pentru romani. Electrica a fost reprezentata in cadrul primei editii a Transylvania Green Energy Forum de catre directorul general al subsidiarei Distributie Energie Electrica Romania, unde s-a discutat despre energia viitorului.

Electrica spune ca retelele electrice vor juca un rol extrem de important in tranzitia energetica in cursul urmatorilor, ani, discutiile punand in centru necesitatea investitiilor in dezvoltarea si modernizarea retelelor electrice. Accesarea fondurilor europene este deasemenea unul dintre pilonii din spatele acestei dezvoltari, Electrica afirmand ca ele sunt necesare pentru a se mentine un ritm constant de investitie in dezvoltare in cursul anilor urmatori.

Electrica: Cererile Oficiale de ULTIM MOMENT cu Masurile Necesare pentru Romania

Electrica spune deasemenea ca fondurile europene nerambursabile joaca un rol esential inclusiv in mentinerea unor tarife de distributie echitabile pentru clientii din toata Romania, o abordare esentiala pentru a se evita cresterea facturilor. Stim cu totii ca ultimii ani au adus numeroase probleme in ceea ce priveste cresterea preturilor din cauza invaziei Ucrainei de cater Rusia, insa Electrica spune ca fondurile europene pot fi de mare ajutor in evitarea inrautatirii situatiei.

Electrica este una dintre companiile din Romania care atrage foarte multe fonduri europene, sau guvernamentale, pentru mentinerea si dezvoltarea infrastructurii de distributie de energie electrica in Romania si va continua sa faca asta. Electrica cere totusi si ajutorul autoritatilor pentru ca procesele in care este implicata sa continue, astfel incat facturile romanilor sa ramana mici, iar dezvoltarea retelei sale sa fie una constanta, asa cum este si normal.

Electrica nu este nici singura companie de energie care are cereri de acest gen, iar asta pentru ca in trecut am vazut cereri similare si de la alte companii, iar situatiile nu se vor schimba chiar atat de curand.