Belgia: Anunt Oficial de ULTIM MOMENT al PE cu Presiune pentru Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Belgia este in centrul unui anunt oficial de ultim moment al Parlamentului European, care pune presiune pe finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Belgia Anunt Oficial ULTIM MOMENT PE Presiune Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Belgia este in centrul unui extrem de important anunt oficial de ultim moment al Parlamentului European, care pune o presiune foarte mare pe presidintia Consiliului Uniunii Europene sa faciliteze finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, rezolutia adoptata vorbind despre problemele majore pe care blocada Austriei le genereaza pentru EUropa.

Belgia are posibilitatea de a supune pe ordinea de zi a consiliilor JAI aderarea Romaniei la Schengen cu ridicarea controalelor la granitele terestre, insa deocamdata guvernul belgian a refuzat sa faca acest lucru, iar europarlamentarul roman, Vlad Gheorghe spune ca rezolutia Parlamentului European incearca sa forteze o asemenea masura.

Belgia a promis ca va ajuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengne, insa din pacate acest lucru este foarte departe de a fi realizat in realitate, astfel ca ramane sa vedem in ce masura dorintele si planurile Romaniei vor putea fi duse la indeplinire undeva in viitorul nu foarte indepartat, sperantele ramanand in continuare destul de reduse.

“Un nou vot în Parlamentul European pentru Schengen și drepturile șoferilor de camion! Rezoluția subliniază că încă 2011 România și Bulgaria au îndeplinit toate criteriile formale pentru aderarea la spațiul Schengen, conform tuturor procedurilor și poziției exprimate de Comisia Europeană. Rezoluția menționează că decizia Consiliului din 30 decembrie 2023 de a ridica controalele la frontierele aeriene și maritime în România și Bulgaria abordează doar parțial problema denaturării actuale a pieței unice.

Prin textul votat, Parlamentul European își reiterează poziția de lungă durată în sprijinul aplicării integrale a acquis-ului Schengen în Bulgaria și România și îndeamnă explicit Președinția belgiană și toți membrii Consiliului să adopte cât mai repede posibil, până la jumătatea anului 2024, o decizie privind aplicarea deplină a acquis-ului Schengen în România și Bulgaria.”