Ministrul Economiei: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Turism Inaintea Sezonului Estival

Ministrul Economiei anunta masurile oficiale de ultim moment pentru turism inaintea sezonului estival, iata ce decizii importante au fost luate.

Ministrul Economiei Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Turism Inaintea Sezonului Estival

Ministrul Economiei, Stefan-Radu Oprea, in ultima sedinta a CTC, a subliniat angajamentul României pentru un turism accesibil și responsabil în sezonul estival 2024. Această prioritizare vine în contextul în care Asociația Caiac SMile continuă să promoveze turismul adaptiv, oferind experiențe turistice gratuite persoanelor cu dizabilități, cum ar fi taberele de schi adaptate.

Stefan-Radu Oprea spune ca această inițiativă plasează România ca lider în Europa în domeniul turismului adaptiv, cu proiecte de extindere și pe litoral, conform planurilor lui Ionuț Stancovici. Pe lângă accesibilitate, responsabilitatea socială ocupă un loc central în discuțiile CCT.

Senatorul Robert Cazanciuc, inițiatorul Legii Anastasia, a prezentat un nou spot TV care urmărește să sensibilizeze publicul cu privire la riscurile conducerii auto fără permis sau sub influența alcoolului. Mesajul campaniei este clar: „Oprește-l pe cel de lângă tine să producă o tragedie”.

Ministrul Economiei și senatorul Cazanciuc au cerut sprijinul sectorului privat pentru a difuza acest spot în hoteluri, restaurante și cluburi, cu o atenție specială în perioada vacanței de 1 mai și a sărbătorilor pascale. Inițiativa a fost bine primită de membrii CCT, care activează pe litoralul Mării Negre, aceștia exprimându-și disponibilitatea de a sprijini campania.

De asemenea, membrii CCT s-au angajat să colaboreze pentru a finaliza documentul de strategie până la jumătatea anului curent, pentru a sprijini participarea României la manifestări expoziționale internaționale cu un stand personalizat, ceea ce ar putea amplifica notorietatea României ca destinație turistică de top.

Ministrul Economiei sutine ca aceste discuții subliniază angajamentul României de a oferi o experiență turistică sigură, accesibilă și responsabilă, consolidând în același timp prezența internațională a țării în industria turismului.