Austria: Masurile Oficiale ale lui Karl Nehammer, Anunturi de ULTIM MOMENT cu Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Austria anunta impactul masurilor oficiale ale lui Karl Nehammer, dezvaluirile de ultim moment fiind de ajutor pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Austria Masurile Oficiale Karl Nehammer Anunturi ULTIM MOMENT Impact Aderarea Romaniei Schengen

Austria a pus in aplicare o serie de masuri oficiale ale lui Karl Nehammer, care incep sa aiba si impactul dorit, anunturile oficiale de ultim moment ale lui Gerhard Karner aratand ca hotararile de a colabora cu Tunisia pentru reducerea migratiei ilegale au fost unele bune, efectele fiind clar vizibile in Europa, in special pentru guvernul vienez.

Austria spune ca Tunisia a facut eforturi mari pentru a reduce migratia ilegala catre Europa, Gerhard Karner vorbind despre centrele de instruire ale vamesilor tunisieni, pe care austriecii le-au construit, acolo fiind deja antrenati sute de angenti pentru a bloca tranzitul catre UE, ceea ce va ajuta in final si aderarea Romaniei la Schengen, poate mai repede.

Austria vrea sa opreasca migratia chiar la origine, adica in tari precum Tunisia, acolo de unde vin foarte multi migranti in fiecare an, aderarea Romaniei la Schengen fiind blocata de catre Karl Nehammer tocmai din cauza numarului mare de persoane care vin necontrolat in Europa, dar iata ca masurile lui au efect.

“Tunisia a făcut eforturi mari pentru a consolida protecția frontierelor și a preveni depozitele de gunoi. Centrul de instruire din orașul de graniță Nefta, care a fost construit printre altele de Austria, joacă, de asemenea, un rol central. Cele două țări au un parteneriat intens pe probleme de securitate.

Această cooperare în condiții egale este exemplară pentru cooperarea cu țările europene vecine din Africa de Nord. Centrul de pregătire pentru polițiștii de frontieră din Nefta (Tunisia) la granița cu Algeria a fost deschis în comun în noiembrie 2023. Chiar și ca țară de tranzit, Tunisia este afectată de migrația ilegală. Prin urmare, este planificată o cooperare strânsă în zona operațională pentru combaterea contrabandei.”