Florin Barbu: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de Ministrul Agriculturii pentru Romania!

Florin Barbu a anuntat masurile oficiale de ultim momenta anuntate de catre ministrul Agriculturii pentru Romania, iata ce s-a intamplat la Bucuresti.

Florin Barbu Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate Ministrul Agriculturii Romania

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a avut onoarea de a o primi pe E.S. Enkeleda Mërkuri, Ambasadorul Republicii Albania la București, pentru a discuta despre consolidarea cooperării bilaterale între cele două țări și despre alte teme de importanță strategică.

Florin Barbu dezvaluie ca discuțiile au vizat în principal consolidarea relațiilor bilaterale, propunerea unui schimb de vizite la nivel înalt și sprijinul României pentru parcursul european al Albaniei. Ministrul Barbu a subliniat că aderarea României la Uniunea Europeană a avut un impact pozitiv semnificativ asupra sectorului agricol, experiență pe care țara noastră este gata să o împărtășească cu partenerii albanezi.

Florin Barbu spune ca in contextul aderării Albaniei la Uniunea Europeană, ambasadorul Mërkuri a solicitat sprijin pentru schimbul de experiență, bune practici și know-how. Ca răspuns, Ministrul Barbu a propus formarea unei echipe tehnice de experți pentru a facilita discuții aplicate, orientate spre accesarea fondurilor europene.

Un alt subiect crucial abordat în cadrul întâlnirii a fost impactul schimbărilor climatice. Ministrul Barbu a informat despre eforturile României de modernizare a sistemului național de irigații, cu investiții consistente din fonduri europene și de la bugetul de stat. În acest sens, s-a oferit să sprijine Albania în proiectarea sistemelor de irigații, pentru a combate efectele schimbărilor climatice.

Florin Barbu si partea albaneza au convenit, de asemenea, să reînnoiască protocoalele de colaborare în domeniul sanitar-veterinar și protecția plantelor, facilitând astfel schimburile comerciale de produse agroalimentare între România și Albania.

Această întâlnire marchează un pas important în direcția întăririi legăturilor dintre cele două națiuni și subliniază angajamentul continuu al României de a susține dezvoltarea și integrarea europeană a Albaniei în domeniul agricol.