Ministrul Apararii: Intalnire Oficiala Importanta de ULTIM MOMENT, Anunturile MApN privind Armata Romana

Ministrul Apararii anunta o importanta intalnire oficiala de ultim moment pentru Romania, MApN facand deasemenea o serie de anunturi privind Armata.

Ministrul Apararii Intalnire Oficiala Importanta ULTIM MOMENT Anunturile MApN Armata Romana

Ministrul Apararii a oferit in mod oficial primele informatii cu privire la intalnire oficiala foarte importanta pe care a avut-o pentru Romania, Angel Tîlvăr vorbind despre discutiile cu ambasadorul SUA in Romania despre situatia tarii in plin razboi in Ucraina si ajutorul oferit pentru protejarea noastra acum.

Armata Romana a intrat in centrul unui anunt oficial al MApN, iar asta pentru ca se vorbeste despre instructia in comun a militarilor cu cei din Belgia, Franta si SUA, exercitiile militare cu NATO fiind esentiale pentru intarirea capacitatii de lupta si cresterea nivelului de cooperare in eventualitatea derularii de misiuni  in teatre de operatii.

“Am fost bucuros să o revăd, astăzi, la sediul MApN, pe ES Kathleen Kavalec, ambasadorul SUA în România. Am discutat despre situația actuală de securitate din regiunea Mării Negre și a Orientului Mijlociu, dar și aspecte privind planurile de modernizare a Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu și perspectivele cooperării bilaterale în domeniul apărării.

Îi mulțumesc doamnei ambasador pentru dialogul constant și coordonarea strânsă, aspecte esențiale într-un mediu de securitate aflat într-o continuă schimbare, care întăresc și mai mult Parteneriatul Strategic dintre țările noastre. Prezența trupelor SUA în România, complementară capabilităților de descurajare şi apărare ale #NATO, reprezintă încă o dovadă a solidarității și angajamentului Statelor Unite față de regiunea Mării Negre, iar contribuția persistentă este fundamentală în descurajarea acțiunilor Federației Ruse în regiune.

Atât România, cât și SUA sunt de acord că oferirea unei asistențe internaționale multidimensionale continue este esențială pentru susținerea Ucrainei în efortul defensiv și pentru restabilirea ordinii și stabilității regionale și internaționale. În finalul întrevederii, ambele părți au convenit continuarea dialogului în vederea dezvoltării priorităților comune în perspectiva Summit-ului NATO din luna iulie, de la Washington.

Lupta într-un mediu CBRN este un mod de acțiune, nu o constrângere! Belgia, Romania, Franta și SUA s-au antrenat împreună în exercițiul EAGLE TOXIC pentru a reacționa eficient la o amenințare chimică, bacteriologică, radiologică și neurologică (CBRN). Exercițiul EAGLE TOXIC este important pentru pregătirea forțelor pentru un răspuns rapid și eficient la situațiile CBRN, de la traversarea zonelor contaminate și identificarea materialelor periculoase, până la decontaminarea tehnicii. echipamentelor și unităților expuse.

Instruire în comun Belgia – Romania! Militari din cadrul structurilor subordonate Brigăzii 2 Vânători de Munte ,,Sarmizegetusa” au desfășurat un modul de instruire MOUT ( Military Operations in Urban Terrain) împreună cu militarii belgieni din cadrul Grupului de Luptă NATO dislocați în Cincu. Instruirea în comun asigură coeziunea și interoperabilitatea forțelor aliate.”