Schengen: Aderarea Romaniei FARA VALOARE in Europa, Controale Abuzive si Cereri de Despagubiri

Schengen ne-a primit partial, dar aderarea Romaniei este fara valoare in Europa din cauza controalelor abuzive si a cererilor de despagubiri facute.

Schengen Aderarea Romaniei FARA VALOARE Europa Controale Abuzive Cereri Despagubiri

Schengen ne-a primit partial deja, aderarea Romaniei fiind facuta doar pentru cursele aeriene si maritime, insa se pare ca situatia nu e chiar atat de buna precum isi imagineaza foarte multa lume, iar asta pentru ca pe unele aeroporturi europene inca mai exista controale de pasapoarte, chiar daca asta n-ar trebui sa se intample in realitate, din 31 martie 2024.

Schengen inseamna trafic liber, fara controale intre statele din sistem, iar romanii ar trebui sa poata calatori liber prin Europa dupa aderarea Romaniei, insa europarlamentarul Vlad Gheorghe spune ca inca se mai fac controale abuzive in diverse aeroporturi europene, iar el vrea sa ceara despagubiri din aceasta cauza, in baza unei rezolutii a Parlamentului European.

Schengen a fost creat ca un spatiu de libera circulatie, insa migratia ilegala a fortat multe tari sa reintroduca controalele la frontierele proprii, astfel ca aderarea Romaniei nu prea are valoare in momentul de fata, din cauza incapacitatii altor state de a-si proteja frontierele, iar din pacate controalele pentru noi nu au disparut, nici macar pe aeroporturile din Uniunea Europeana.

“Românii, discriminați pe aeroporturile europene chiar dacă România e în Schengen aerian. Depunem plângere de fiecare dată, scrieți-mi! Vreau despagubiri pentru romanii care sunt controlati abuziv, desi ei sunt in Schengen, legal. Conform unei rezolutii a Parlamentului European pe care eu am propus-o si care a trecut.

Exista un temei legal pentru ca Romania si Bulgaria sa primeasca despagubiri pentru faptul ca nu suntem lasati in Schengen cu adevarati. Toti romanii au dreptul la despagubiri. Comisia Europeana poate sa dea amenzi statelor care fac astfel de controale nejustificate, contoale abuzive. Atunci cand esti tinut nejustificat, verificat nejustificat de pasaport, este abuziv.”