Germania: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT, ce va Face cu Karl Nehammer pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Germania a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment, prin care dezvaluie ce va face cu Karl Nehammer pentru aderarea Romaniei la Schengen.

Germania Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Face Karl Nehammer Aderarea Romaniei Schengen

Germania a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment, care arata cat este dispusa sa ajute la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca in cadrul unei intalniri intre Catlain Predoiu si Nancy Faeser la Bucuresti, ministrul german de interne a confirmat ca va discuta cu Gerhard Karner problema dosarului tarii noastre.

Germania a pus presiune pe Austria pentru a permite aderarea Romaniei la Schengen, Karl Nehammer fiind intr-un final convins si dupa ce SUA s-a implicat, iar acum Nancy Faeser spune ca va continua presiunile, inclusiv cu Gerhad Karner pentru a se accepta si ridicarea controalelor la granitele terestre, ceva ce asteptam de mult.

Germania a fost de foarte multa vreme o puternica sustinatoare a aderarii Romaniei la Schengen, lucru care vine sa aduca bucurie pentru foarte multi dintre romani, dar ramane de vazut ce va putea face Nancy Faeser cu Gerhard Karner, avand in vedere ca planurile lui Karl Nehammer nu prea tin cont de ceea ce spun aliatii sai din Europa.

“În data de 16 aprilie 2024, am găzduit, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, întâlnirea de lucru cu doamna Nancy Faeser, ministrul federal de Interne și pentru Comunitate al Republicii Federale Germania. Discuțiile noastre au reconfirmat excelenta cooperare dintre România și Germania și angajamentul nostru comun pentru securitatea și unitatea Europei.

În cadrul întâlnirii, am discutat despre eliminarea recentă a controalelor la frontierele aeriene și maritime și am primit reconfirmarea sprijinului Germaniei pentru extinderea acquis-ului Schengen la frontierele terestre ale României și Bulgariei. În dosarul Schengen, Germania va continua să sprijine puternic România. Ministrul Nancy Faeser va discuta curând cu ministrul Karner și alți colegi miniștri europeni în acest sens.”