Italia: Giorgia Meloni si Anunturile Oficiale de ULTIM MOMENT de Ajutor pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Italia face prin Giorgia Meloni o serie de anunturi oficiale extrem de importante, de ultim moment, care pot ajuta aderarea Romaniei la Schengen.

Italia Giorgia Meloni Anunturile Oficiale ULTIM MOMENT Ajutor Aderarea Romaniei Schengen

Italia pune in aplicare de mai bine de un an de zile o serie de masuri foarte importante ale Giorgiei Meloni, care au impact inclusiv pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta deoarece migratia ilegala este oprita intr-o mai mare masura de catre tarile terte din care pleaca multi dintre migrantii care ajung in mod ilegal in Europa.

Italia a fost reprezentata de catre Giorgia Meloni in Tunisia zilele acestea, premierul italian discutand cu presedintele tarii despre eforturile facute in comun pentru reducerea migratiei ilegale, dar si despre ceea ce trebuie sa fie facut in viitor pentru reducerea suplimentara, aderarea Romaniei la Schengen depinzand intr-o anumita masura de asta.

Italia vrea ca Tunisia sa fie si mai activa in reducerea migratiei ilegale catre Europa, dar sa si primeasca mai multi dintre cetatenii care nu primesc azil pe continent, doua dintre problemele reclamate nu doar de Giorgia Meloni, dar si de Karl Nehammer in refuzul de a permite aderarea Romaniei la Schengen, astfel ca rezolvarea problemei ne poate ajuta.

“Pe tema managementului migrației, vreau să mulțumesc încă o dată autorităților tunisiene și președintelui Saied pentru munca pe care încercăm să o desfășurăm împreună împotriva traficanților de persoane. Știm că Tunisia nu poate deveni țara de sosire a migranților, cooperarea trebuie consolidată în acest sens.

Vrem să implicăm organizații internaționale, să lucrăm la repatrieri dar mai ales la fluxuri regulate. Vrem să lucrăm mai ales la fluxuri regulate: așa cum am făcut cu decretul fluxurilor care permite ca aproximativ 12 mii de cetățeni tunisieni instruiți să poată veni legal în Italia. Pe frontul migrației legale, cred că Italia poate face mult mai mult, dar este esențial să lucrăm împreună.”