Ministrul Mediului: Masura Oficiala de ULTIM MOMENT, foarte IMPORTANTA pentru Romania si Viitor

Ministrul Mediului a anuntat o masura oficiala de ultim moment, foarte importanta pentru Romania, iata ce vrea sa faca pentru viitorul tarii.

Minsitrul Mediului Masura Oficiala ULTIM MOMENT IMPORTANTA Romania Viitor

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Mircea Fechet, a găzduit o întrevedere de înalt nivel cu Excelența Sa, doamna A.W. (Willemijn) van Haften, Ambasador al Regatului Țărilor de Jos în România. Discuțiile dintre cele două părți au vizat multiple aspecte de colaborare bilaterală, inclusiv în domeniul gospodăririi apelor și managementul deșeurilor.

Pe agenda întâlnirii s-au aflat subiecte de mare importanță cum ar fi Programul Blue Deal, o inițiativă comună începută în 2018 și care își propune să asigure accesul la apă curată pentru 20 de milioane de oameni până în 2030, și Strategia Națională pentru Păduri 2030, parte esențială a Planului Național de Redresare și Reziliență al României.

Ministrul Fechet a subliniat importanța cooperării îndelungate cu Regatul Țărilor de Jos, datând încă din anii 1990, în domeniul gospodăririi apelor. “Colaborarea noastră este un exemplu elocvent de cooperare internațională care a adus beneficii semnificative ambelor părți. Suntem deschiși să ne consolidăm și mai mult dialogul, cu accent pe subiectele relevante pentru agenda europeană și să atragem în continuare investiții în domenii de importanță strategică pentru ambele țări”, a declarat ministrul.

De asemenea, s-a pus un accent deosebit pe eliminarea poluării cu plastic și pe adaptarea la schimbările climatice. “Suntem pe deplin angajați să implementăm Acordul de la Paris și obiectivele Agendei 2030. În prezent, suntem în proces de revizuire a Strategiei naționale și a Planului de acțiuni de adaptare la schimbările climatice pentru 2024-2030”, a adăugat Ministrul Mediului.

În încheierea întâlnirii, Ministrul Fechet a reiterat importanța continuării proiectelor comune, subliniind că partajarea cunoștințelor și experiențelor este crucială pentru a răspunde adecvat provocărilor legate de apă și pentru a asigura un viitor durabil în gestionarea resurselor de apă.

Relațiile dintre România și Regatul Țărilor de Jos rămân un exemplar vibrant al cooperării internaționale, cu beneficii palpabile în protejarea mediului și promovarea dezvoltării durabile.