Ministrul Educatiei: Calendarul Oficial de ULTIM MOMENT Publicat pentru Multi Elevi din Romania

Ministrul Educatiei a anuntat calendarul oficial de ultim moment pentru multi elevi din Romania, iata ce declara Ligia Deca pentru romani acum.

Ministrul Educatiei Calendarul Oficial ULTIM MOMENT Publicat Multi Elevi Romania

Ministrul Educatiei a publicat un calendar foarte important pentru multi elevi din toata Romania, iar asta pentru ca in atentia tuturor este adusa de catre Ligia Deca, metodologia prin care se vor acorda in anul 2024 voucherele EURO 200 pentru calculatoare dedicate elevilor care provin din familii cu venituri reduse.

Ministrul Educatiei explica mai jos ceea ce trebuie sa stie atat elevii, cat si firmele care vand calculatoare de acest gen, inclusiv cand vine vorba despre specificatiile calculatoarelor, Ligia Deca incercand sa ajute atat elevii, cat si familiile, sa se bucure de posibilitatea de a beneficia de aceste tichete.

“Am publicat Calendarul pentru acordarea unui ajutor financiar, elevilor și studenților, în vederea achiziționării de calculatoare pentru anul 2024 (EURO 200). Depunerea cererilor și dosarelor cu actele doveditoare se poate face până la 20 mai 2024. 26 iulie 2024: afișarea pe site-ul Ministerului Educației a listei finale a beneficiarilor; 26 august – 6 septembrie 2024: eliberarea bonurilor valorice către beneficiari; 2 septembrie – 16 octombrie 2024: achiziționarea de calculatoare.

Ministerul Educației derulează Programul „Euro 200” începând cu anul 2004, în baza Legii nr. 269/2004, obiectivele sale fiind stimularea achiziţionării de computere prin acordarea unor ajutoare financiare stabilite pe criterii sociale, respectiv dezvoltarea competenţelor de utilizare a mijloacelor IT & C. În anul 2023, prin Hotărâre de Guvern, au fost modificate Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.294/2004.

Astfel, Programul „Euro 200” merge mai departe, de acest sprijin urmând a beneficia elevii și studenții din învățământul de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie. Principala noutate introdusă de nouă hotărâre este următoarea.

Venitul brut lunar pe membru de familie s-a majorat de la 250 de lei la 500 de lei, urmare a evoluției indicelui prețului de consum comunicat de Institutul Național de Statistică. De asemenea, a fost modificat și modelul bonului valoric, astfel că, în anul 2023, din rațiuni de securizare, culoarea fundalului bonului valoric va fi roz. Configurația minimă recomandată a calculatoarelor pentru achiziționarea cărora se acordă sprijinul financiar este următoarea.

Pentru desktop: procesor cu frecvență nominală minimum 3.0 GHz, HDD minimum 500 GB sau SSD minim 240 GB, RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB, monitor LCD sau LED cu diagonală minimum 18.5“ și rezoluție minimum 1920 x 1080, tastatură, mouse optic, cameră WEB. pentru laptop sau notebook, ultrabook sau dispozitive echivalente: procesor cu minimum 2 nuclee, RAM tip DDR3 sau DDR4 minimum 8 GB, HDD minimum 500 GB sau SSD minimum 240GB, diagonală minimum 14“, rezoluție minimum 1.366 x 768, cameră WEB.”