Ministrul Apararii: Masurile NATO Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Romania Anuntate Romanilor

Ministrul Apararii a anuntat masurile NATO oficiale de ultim moment pentru Romania in plin razboi in Ucraina, iata ce dezvaluie romanilor acum.

Ministrul Apararii Masurile NATO Oficiale ULTIM MOMENT Romania Anuntate Romanilor

Ministrul Apararii a anuntat in mod oficil masurile NATO de ultim moment pentru Romania, decise in plin razboi in Ucraina, iar asta pentru ca, in baza informarii facute de Angel Tîlvăr, vorbim despre avioane F-16 trimise in Romania de catre Olanda, la Centrul EUropean de Pregatire de la Fetesti.

Ministrul Apararii vorbeste mai jos despre ceea ce vor face aceste avioane F-16 in Romania, iar asta pentru ca ele vor fi utilizate pentru antrenarea pilotilor romani, dar si a celor ucrainieni, Olanda fiind deasemenea implicata alternativ in misiunile de politie aeriana pentru protejarea spatiului aerian al tarii noastre.

“Salut sosirea a încă trei aeronave F-16 olandeze în România, pentru Centrul European de pregătire de la Fetești. Am fost onorat să o întâmpin pe Kajsa Ollongren, ministrul apărării din Regatul Țărilor de Jos, în spațiul aerian al României, la bordul unei aeronave F-16 a Forțelor Aeriene Române. La Baza 86 Aeriană Borcea, am discutat cu omologul meu olandez despre cooperarea bilaterală.

In special în cadrul proiectului comun al Centrului European de Instruire pentru F-16, o capabilitate-unicat pe continentul european, care oferă opțiuni de pregătire a piloților români, ai țărilor aliate din regiune, dar și pentru Ucraina. Centrul F-16 este un punct nodal pentru securitatea regională, care ne va permite să atingem standardele de instruire la nivelul aliaților și partenerilor noștri, contribuind astfel la creșterea coeziunii.

Demonstrarea unității și întărirea apărării și capacității de descurajare a oricărei agresiuni pentru spațiul euro-atlantic. Prin prezența noastră, ca miniștri ai apărării, la bordul aeronavelor de luptă, prin faptul că am experimentat în mod direct executarea unor astfel de misiuni, am onorat curajul și determinarea piloților care ne asigură din aer libertatea, pacea și liniștea.

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze, care vor fi puse la dispoziția Centrului european de instruire F-16, aterizează în aceste momente în Baza 86 Aeriană „Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță” de la Borcea. Centrul european de instruire F-16 reprezintă un hub internațional pentru instruirea piloților de aeronave F-16 și va facilita creșterea interoperabilității dintre aliați.

Totodată, acesta va contribui la crearea unor standarde operaționale comune și la întărirea capacității Alianței Nord-Atlantice de a face față provocărilor complexe din regiunea Mării Negre și din Europa de Est. Conform acordului de colaborare, ministerul român al apărării pune la dispoziție Baza 86 Aeriană, facilitățile de instruire și sprijinul națiunii-gazdă, Forțele Aeriene Regale ale Țărilor de Jos pun la dispoziție aeronave F-16, iar Compania Lockheed Martin asigură instructorii și mentenanța.”