Ungaria: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT cu Masuri pentru Finalizarea Aderarii Romaniei la Schengen

Ungaria face o serie de anunturi oficiale de ultim moment cu masuri pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iata ce decizii sunt luate.

Ungaria Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Masuri Finalizarea Aderarii Romaniei Schengen

Ungaria este in centrul unor importante anunturi oficiale de ultim moment, cu masuri pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca direct de la Bucuresti vin vesti legate de ajutorul pe care guvernul lui Viktor Orban ar urma sa il acorde tarii noastre pentru a ne duce la final procesul de ridicare a controalelor la toate granitele.

Ungaria va detine de la 1 iunie 2024 presidintia Consiliului Uniunii Europene, iar din moment ce Belgia nu a facut nimic pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, acum sperantele sunt puse in Ungaria, care a promis ca ne va oferi sprijinul sau, in speranta ca vom putea convinge Austria, implicit pe Karl Nehammer, sa renunte la veto-ul din 2022.

Ungaria vrea deasemenea o crestere a masurilor pentru impiedicarea migratiei ilegale, astfel ca autoritatile din Romania vor intari paza la frontiere cu alocarea mai multor politisti, urmand a creste si cooperarea cu omologii maghiari pentru ca numarul migrantilor care trec granitele tarii spre vestul Europei sa fie substantial redus in continuare.

“După discuțiile de săptămâna trecută de la Sofia cu ministrul bulgar Stoyanov și cu comisarul european Johansson, astăzi, la Budapesta, am avut o întâlnire de lucru împreună cu ministrul ungar Sándor Pinter. Ungaria va continua să susțină accederea României în Spațiul Schengen cu frontierele terestre în anul 2024.

De asemenea, am discutat cu colegul ungar măsuri de combatere a migrației ilegale, de întărire a frontierei, de combatere a traficului de persoane și a traficului de droguri. În acest scop, vom suplimenta numărul polițiștilor atât de frontieră, cât și judiciariști care, în echipe mixte cu colegii ungari, să multiplice eforturile noastre pe liniile de muncă expuse mai sus.”