Ministrul Educatiei: 2 Informari Oficiale de ULTIM MOMENT ale Ligiei Deca, privind Sistemul de Invatamant

Ministrul Educatiei a emis 2 informari oficiale de ultim moment, Ligia Deca vorbindu-le romanilor despre sistemul de invatamant din tara, ce transmite.

Ministrul Educatiei 2 Informari Oficiale ULTIM MOMENT Ligiei Deca Sistemul Invatamant

Ministrul Educatiei transmite 2 informari oficiale de ultim moment, foarte importante privind sistemul de invatamant, Ligia Deca aducand in imediata atentie a profesorilor, un apel de candidaturi pentru Academiile Erasmus+, acesta fiind deschis pana pe 6 iunie, cu un buget total de 22.5 milioane de euro.

Ministrul Educatiei aduce mai jos in atentia romanilor si gradinita din Ghiroda, acolo unde se implementeaza proiectul Saptamana Verde, unul foarte important pentru a-i ajuta pe tinerii romani sa inteleaga de ce este esentiala protejarea planetei pentru a ne asigura un viitor mai bun, in contextul incalzirii globale.

“Comisia Europeană a publicat apelul de candidaturi pentru Academiile Erasmus+ destinat cadrelor didactice! Acesta este deschis până în data de 6 iunie 2024. Apelul pentru anul 2024 va beneficia de un buget total de 22,5 milioane de euro, care ar putea acoperi finanțarea a 15 proiecte cu durata de 36 de luni. Inițiativa are ca obiectiv general crearea de parteneriate europene ale furnizorilor de formare a cadrelor didactice.

Care să contribuie la îmbunătățirea și dezvoltarea politicilor și practicilor de formare a profesorilor în Europa, precum și la dezvoltarea unei perspective europene și internaționale în formarea acestora. Această acțiune este susținută în cadrul parteneriatelor pentru excelență Erasmus+, gestionate de Agenția Executivă Europeană pentru Educație și Cultură (EACEA).

La Școala Gimnazială și la Grădinița din Ghiroda astăzi a fost ultima zi de activități din Săptămâna verde. Ne-au întâmpinat copii veseli și bucuroși să ne arate locul în care învață și am cunoscut o comunitate frumoasă, cu drag de educație. Apoi, nu foarte departe, în Giroc, am vizitat una dintre cele mai longevive școli, atestată documentar din anii 1774-1776 – Liceul Teoretic David Voniga Giroc.

Ce dispune acum de zece corpuri de clădire și 118 formațiuni de studiu, dar și de un corp de profesioniști dedicați. Școala are unul dintre cele mai mari numere de formațiuni de studiu din țară. În ambele unități, implicarea personalului, sprijinul autorităților și fondurile europene atrase într-un mod coerent și consistent transformă și dezvoltă atât școala în ansamblu, cât și experiența educațională.

Mă încântă determinarea ambelor unități școlare de a-și gestiona atent nu doar comunitatea, ci mai ales de a crea și de a implementa proiecte menite să o dezvolte. Am transmis cu toată încrederea un mesaj în care eu cred din toată ființa: cine are grijă de scoală are grijă de viitor. Mulțumesc, Marilen Gabriel Pirtea și Danielescu Aura, pentru organizarea vizitei!”