Austria: Karl Nehammer Tine Romania la Margine, Anunt Oficial de ULTIMA ORA privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria, prin Karl Nehammer, tine Romania la marginea Spatiului Schengen, dupa un anunt oficial de ultima ora legat de aderarea Romaniei la Schengen.

Austria Karl Nehammer Tine Romania Margine Anunt Oficial ULTIMA ORA privind Aderarea Romaniei Schengen

Austria, prin Karl Nehammer, continua sa tina Romania la marginea Spatiului Schengen, iar asta pentru ca finalizarea aderarii Romaniei la Schengen ramane in continuare foarte distanta, dupa ce vedem ca in cadrul unei intalniri la nivel inalt dn 26 aprilie, adica ieri, situatia tarii noastre nu a fost discutata, in urma implementarii Air Schengen, din 31 martie 2024.

Austria a reusit sa convinga multe alte guverne din Europa sa nu ajute la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in 2025, ceea ce desigur ca este o veste extrem de proasta pentru milioane de romani din toata tara, dar ceva ce nu se va schimba prea curand, avand in vedere faptul ca alegerile locale, europarlamentare si parlamentare urmeaza in tara sa.

Austria inca lupta impotriva Romaniei, pentru ca la Viena exista convingerea faptului ca aderarea Romaniei la Schengen nu trebuie sa aiba loc, ceea ce desigur ca este in totala contradictie cu nevoile Romaniei, astfel ca ramane de vazut daca Karl Nehammer va avea, sau nu, planurile blocate de catre partenerii europeni ai Romaniei in viitor.

“Ce voiam să întreb: Iohannis a mai zis ceva din avionul lui mic, deloc de lux despre aderarea României TOTAL la Schengen? Despre discriminarea românilor pe aeroporturile europene, deși suntem în Schengen aerian? Că vineri, 26 aprilie este iar întâlnire la nivel înalt, se discută situația curentă a spațiului unuic de circulație european.

Si aderarea României și Bulgariei nu e nicăieri pe agendă. Mai e ședință similară pe 23 mai, apoi alegerile peste tot în UE și după, Consiliul JAI din iunie. Ați auzit PSD și PNL pomenind ceva sau sunt încă ocupați să se certe câte 14 ore la Guvern pe găletușă, lopețele și alte jucărele ? sustine europarlamentarul Vlad Gheorghe.”