Romania: Deciziile Europene Oficiale de ULTIM MOMENT pentru Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania este in centrul unor decizii europene oficiale de ultim moment privind finalizarea aderarii la Schengen, iata ce vesti vin de la Bucuresti.

Romania Deciziile Europene Oficiale ULTIM MOMENT Finalizarea Aderarii Schengen

Romania a facut o serie de noi pasi extrem de importanti pentru finalizarea aderarii la Schengen, iar asta pentru ca direct de la ministrul de interne vin informatii foarte importante cu privire la masurile care au fost luate si la promisiunile partenerilor, iar asta pentru ca Germania si ungaria anunta ca ne sustin neconditionat sa finalizam procesul pe care l-am inceput.

Romania are parte de sprijinul Ungariei, care va detine presidintia Consiliului Uniunii Europene din iunie, pentru a pune pe ordinea de zi a sedintelor Consiliilor JAI dosarul finalizarii aderarii la Schengen, iar Germania promite sa ne sustina in ridicarea controalelor la granitele terestre, dar ramane marele obstacol numit Karl Nehammer, din pacate.

Romania nu a reusit sa obtina de la Austria vreo concesie in ceea ce priveste ridicarea controalelor la granitele terestre, deci finalizarea aderarii la Schengen inca ramane foarte departe, indiferent ce fel de sprijin primim de la alti parteneri, Karl Nehammer reusind sa-si impuna ideile si dorintele, in detrimentul a milioane de romani.

“În ultimele două săptămâni am desfășurat un program de întâlniri cu ministrul bulgar de Interne la Sofia, alături de comisarul european, cu ministrul german la București și cu ministrul ungar la Budapesta. În toate am obținut sprijinul necondiționat pentru aderarea României la Schengen cu frontiera terestră, în 2024.

Planul Ministerul Afacerilor Interne privind combaterea migrației ilegale a dat rezultate. România nu are probleme de migrație ilegală. Frontiera română este securizată în acest moment în fața migrației ilegale. Astăzi, nimeni nu mai poate contesta faptul că România nu are probleme structurale de migrație ilegală. Nimeni nu mai poate contesta faptul că Ministerul Afacerilor Interne protejează foarte bine frontiera națională și pe cea a Uniunii.”