Schengen: Comisia Europeana face Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT cu Impact pentru Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unui anunt oficial de ultim moment facut de Comisia Europeana, iata ce impact are pentru finalizarea aderarii Romaniei.

Schengen Comisia Europeana Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Impact Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen continua sa fie una dintre preocuparile principale pentru Romania, iar aderarea Romaniei la Schengen, unul dintre subiectele principale de discutii cu partenerii europeni, insa separat de intalnirile oficialelor de la Bucuresti, alte masuri luate de UE conteaza pentr ajutarea noastra, iar una a fost anuntata de Ursula Von der Leyen.

Schengen urmeaza sa fie intarit multumita unei decizii a Comisiei Europene de a finanta Libanul cu 1 miliard de euro, trasnferabil in 3 ani, pentru a ajuta economia tarii si a reduce fluxul de migranti ilegali catre Europa, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen putand fi ajutata substantial daca planul va fi unul de succes si va reduce numarul migrantilor ilegali in UE.

Schengen are nevoie de intarire in momentul de fata, pentru ca de la Karl Nehammer sa vina permisiunea de finalizare a aderarii Romaniei la Schengen, iar decizia luata de Ursula Von der Leyen pentru sustinerea Libanului in vederea reducerii migratiei ilegale, ar putea fi exact ceea ce avea nevoie tara noastra pentru a obtine si ceea ce isi doreste.

“Înțelegem provocările cu care se confruntă Libanul în găzduirea refugiaților sirieni și a altor persoane strămutate. Este crucial să se asigure bunăstarea comunităților gazdă și a refugiaților sirieni. Asistența financiară va permite Libanului să contribuie la stabilitatea socio-economică a Libanului, prin îmbunătățirea serviciilor cheie precum educația, protecția socială și asistența medicală.

Incurajând în același timp reformele economice alte forțe de securitate din țară prin furnizarea de echipamente și instruire pentru managementul frontierei. UE va examina cum să facă asistența mai eficientă, ceea ce ar include și implementarea unei abordări mai structurate a returnărilor voluntare a refugiaților sirieni strămutați. afirma Ursula Von der Leyen.”