Armata Romana: Informarile Importante Oficiale de ULTIM MOMENT, Activitatile de Impact ale Militarilor Romani

Armata Romana transmite o serie de informari oficiale importante de ultim moment, ce activitati de impact vor face militarii din Romania acum.

Armata Romana Informarile Importante Oficiale ULTIM MOMENT Activitatile Impact Militarilor Romani

Armata Romana le vorbeste milioanelor de romani din intreaga tara despre o serie de actiuni extrem de importante derulate impreuna cu Armata SUA, in aceasta perioada, iar asta deoarece militarii au participat la un exercitiu numit Carpathian Dragoon 24, in cadrul caruia s-au antrenat pentru multiple tipuri de scenarii pe care le-ar putea intampina in misiuni reale.

Armata Romana participa in mod regulat la exercitii de acest gen impreuna cu partenerii din cadrul diverselor armate ale lumii, in special cea din SUA, colaborarea stransa ajutand tara noastra sa ramana in siguranta, in contextul in care razboiul din Ucraina ameninta intreaga Europa in momentul de fata, din pacate.

“În contextul parteneriatului strategic româno-american, o delegație formată din militari ai Batalionului 49 Apărare CBRN „Argeș”, Batalionului 72 Apărare CBRN „Negru Vodă” și Batalionului 202 Apărare CBRN „General Gheorghe Teleman” din cadrul Statului Major al Forțelor Terestre, precum și ai Companiei 585 Apărare CBRN din cadrul Statului Major al Forțelor Navale.

Condusă de direcționalul în arma Apărare CBRN din Armata României, a participat, în perioada 26 aprilie – 9 mai, în Fort McClellan, Alabama, Statele Unite ale Americii, la o nouă etapă anuală de instruire, în format bilateral, sub denumirea de „CARPHATIAN DRAGOON 24”.

Una dintre secvențele de instruire a constat în integrarea specialiștilor de apărare chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN) ai contingentului românesc, în cadrul structurilor Brigăzii 31 CBRN a Gărzii Naționale Alabama, acționând astfel întrunit, sub coordonarea Agenției pentru Managementul Situațiilor de Urgență, în vederea asigurării răspunsului la un eveniment chimic major, cu impact asupra comunităților locale din zona Golfului Mobile.

Activitățile de instrucție au vizat antrenarea în comun în aplicarea procedurilor de decontaminare operațională și totală a personalului, tehnicii și echipamentelor, executarea misiunilor de cercetare CBRN a unui itinerar sau raion, verificarea echipamentelor de protecție CBRN în atmosferă contaminată, precum și executarea tragerilor cu armamentul ușor de infanterie din dotarea Gărzii Naționale Alabama.

Evenimentul s-a încheiat prin desfășurarea unui exercițiu de antrenament cu trupe în teren de tip FTX (Field Training Exercise), pe parcursul a 96 de ore, care a asigurat condițiile necesare pentru testarea interoperabilității privind aplicarea măsurilor de protecție CBRN în medii contaminate. Activitățile de instruire desfășurate în cooperare cu partenerul american au contribuit la consolidarea relațiilor bilaterale și la identificarea unor noi oportunități de colaborare și extindere a acestui format pe timpul unor activități ulterioare de instruire.”