Schengen: Deciziile Oficiale de ULTIM MOMENT ale Finlandei ce Ingreuneaza Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este vizat de o serie de decizii oficiale de ultim moment ale Finlandei, care ingreuneaza finalizarea aderarii Romaniei, ce face Rusia.

Schengen Deciziile Oficiale ULTIM MOMENT Finlandei Ingreuneaza Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este supus din nou unei presiuni tot mai mari, pe masura ce vara se apropie, iar finalizarea aderarii Romaniei este in pericol, dupa ce Finlanda a anuntat ca intentioneaza sa-si inchida aproape toate punctele vamale din cauza numarului mare de migranti care incearca sa intre in tara, in principal din Rusia, Kremlinul fiind acuzat de razboi hibrid.

Schengen a fost gandit ca un sistem care sa permita circulatia libera, fara controale la frontiere, insa Finlanda acuza Rusia ca trimite migranti catre granitele sale, inclusiv prin puncte vamale greu accesibile in mod obisnuit, iar decizia sa de a impune controale la toate granitele poate afecta serios finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Schengen trece printr-o serie de schimbari majore in aceasta perioada, dupa adoptarea noului pact privind azilul si migratia, iar masuri precum cele luate de catre Finlanda, risca sa sustina teoriile lui Karl Nehammer, care blocheaza finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, si sa ingreuneze pe termen nedeterminat procesul prin care trece tara noastra.

“Guvernul a decis astăzi să închidă mai multe stații de frontieră. De la începutul lunii, peste 600 de persoane fără documente de călătorie valabile în Uniunea Europeană au venit în Finlanda prin Rusia. Solicitanții de azil provin dintr-o serie de națiuni, inclusiv Yemen, Afganistan, Kenya, Maroc, Pakistan, Somalia și Siria.

Agenția de frontieră a Uniunii Europene Frontex intenționează să trimită ofițeri și echipamente în Finlanda de săptămâna viitoare. Finlanda a cerut 60 de ofițeri Frontex peste 10 deja staționați de-a lungul frontierei sale de 1.340 de kilometri cu Rusia. Sunt tot mai multe semne că situația se înrăutățește la granița de est. Raja-Jooseppi este cea mai nordică (trecerea frontierei) și necesită un efort real pentru a ajunge acolo.”