ATENTIONARE ANM Meteorologica Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania pe 12 Mai 2024

Atentionare ANM meteorologica oficiala de ultim moment in Romania pe 12 mai 2024, avem emisa pentru a ni se aduce in atentie fenomene meteo severe.

ATENTIONARE ANM Meteorologica Oficiala ULTIM MOMENT Romania 12 Mai 2024

Atentionare ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, meteorologica oficiala de ultim moment in Romania pe 12 mai 2024, avem emisa pentru a ni se aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa care vor afecta multiple regiuni ale tarii in cursul urmatoarelor ore, pana aproape de miezul noptii.

ANM vorbeste mai jos despre ploi torentiale, in cantitati de pana la 40 l/mp, care vor fi insotite de inetnsificari ale vantului, descarcari electrice, dar si grindina, inclusiv in afara zonelor mentionate mai jos, cu posibila extindere si in cursul zilei de maine, deci ni se recomanda prudenta maxima in toate deplasarile pregatite.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 12 mai, ora 12 – 12 mai, ora 23.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată, cantități însemnate de apă.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină în Oltenia, vestul Munteniei, sud-vestul Transilvaniei, precum și în Carpații Meridionali și local în Carpații Occidentali. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Notă: Pe parcursul nopții de duminică spre luni (12/13 mai) va ploua moderat cantitativ (în jurul a 15 l/mp) în sudul Munteniei și al Dobrogei.