Austria: Masuri Dure de ULTIM MOMENT Anuntate de Karl Nehammer, ce Prelungesc Blocarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria anunta prin Karl Nehammer o serie de noi masuri oficiale dure de ultim moment, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen va fi ingreunata.

Austria Masuri Dure ULTIM MOMENT Anuntate Karl Nehammer Prelungesc Blocarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria anunta prin Karl Nehammer o serie de noi masuri dure, care vor fi aplicate incepand din perioada urmatoare, cancelarul de la Viena avand dorinta de a combate un fenomen tot mai grav legat de migratie, falsificarea documentelor de calatorie si nu numai, insa deciziile de acest gen au impact si pentru aderarea Romaniei la Schengen, din pacate.

Austria intareste masurile de securitate in spatiul Schengen din cauza numarului tot mai mare de migranti care incearca sa intre in tara, insa din pacate blocarea finalizarea aderarii Romaniei la Schengen are la baza chiar aceasta problema, iar masurile noi arata ca e posibil sa nu vedem procesul dus la final prea curand.

Austria a anuntat recent si impunerea de teste ADN pentru procesarea cererilor de reintregire a familiilor, iar cu aceste noi verificari extinse pentru documente, Karl Nehammer arata ca ne putem astepta ca finalizarea aderarii Romaniei la Schengen sa nu mai fie ceva chiar atat de sigur, ci doar o lupta foarte lunga, fara final sigur.

“Verificările documentelor au identificat recent un număr tot mai mare de documente falsificate,, în special cele aparținând cetățenilor sirieni. Numai între ianuarie și aprilie 2024, la ambasada Austriei din Turcia au fost găsite 132 de documente modificate sau falsificate. Autoritatile au stabilit că este foarte ușor pentru migranți să cumpere documente de la autoritățile responsabile la fața locului.

Din cauza corupției care predomină acolo, de exemplu în Siria, acestea sunt documente oficiale care certifică conținut falsificat. Specialiștii în documente din minister vor intensifica așadar și mai mult examinarea documentelor depuse în viitor. De acum sunt examinate în detaliu toate celelalte documente relevante, separat de pasapoartem precum certificatele de naștere și certificatele de căsătorie.”