Schengen: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT ale PPE, Problema Finalizarii Aderarii Romaniei

Schengen este in centrul unor anunturi oficiale de ultim moment ale PPE, finalizarea aderarii Romaniei fiind problematica, iata ce se intampla.

Schengen Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT PPE Problema Finalizarii Aderarii Romaniei

Schengen ramane in continuare subiectul foarte multor discutii si controverse, iar asta pentru ca o noua declaratie oficiala de ultim moment a presedintelui PPE, Manfred Weber, vine cu vesti proaste privind finalizarea aderarii Romaniei, iar asta pentru ca e improbabil ca ea sa aiba loc foarte curand, din pacate pentru noi toti.

Schengen va trece printr-un proces amplu de schimbare, dupa ce noul pact privind azilul si migratia va fi efectiv implementat de tarile din Spatiul Schengen, el fiind votat deja de Parlamentul European, insa implementarea va dura mult, iar efectele vor veni dupa implementare, deci finalizarea aderarii Romaniei la Schengen nu se va intampla rapid.

Schengen ne vrea si nu ne vrea, intrarea partiala a Romaniei fiind o dovada clara a faptului ca finalizarea aderarii este un proces care nu e deocamdata dorit si va necesita inca o perioada lunga de asteptare, pentru ca Austria are propriile planuri privind controlarea migratiei, iar pana cand noul pact va deveni realitate la granite, e putin probabil sa ne putem bucura.

“Voința este acolo pentru a aduce pactul la viață. Dacă acest lucru va reuși, ne putem întoarce într-o UE fără controale la frontierele interne. Acum este important ca deciziile UE privind politica de azil să fie implementate, în special în procedurile de azil la frontierele externe cu tabere închise.

Punerea în aplicare a pactului necesită timp. Dar numărul solicitanților de azil va scădea semnificativ dacă vom încheia mai multe acorduri de migrație și, astfel, vom pune capăt bandelor de contrabandiști. Oamenii se așteaptă pe bună dreptate să oprim migrația ilegală și să asigurăm ordinea la graniță.a declarat presedintepe PPE, Manfred Weber.”