Italia: Planul Oficial de ULTIM MOMENT Anuntat de Giorgia Meloni, ce Ajuta Aderarea Romaniei la Schengen

Italia a anuntat planul oficial de ultim moment al Giorgiei Meloni pentru Europa, care poate ajuta substantial aderarea Romaniei la Schengen.

Italia Planul Oficial ULTIM MOMENT Anuntat Giorgia Meloni Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Italia anunta prin Giorgia Meloni un plan oficial de ultim moment, care urmeaza sa fie discutat cu diversi oficiali europeni, pentru a extinde si mai mult masurile menite sa opreasca migratia ilegala, iar asta pentru ca intr-o discutie cu premierul ceh, a vorbit despre cooperarea cu tari terte, ceea ce poate fi de ajutor pentru finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Italia vrea sa puna accent si mai mare pe procesarea cererilor de azil in tari terte si cooperarea cu acestea, pentru a se reduce numarul de migranti care pleaca spre Europa, finalizarea aderarii Romaniei la Schengen depinzand si de masurile pe care tara noastra trebuie sa le ia pentru a face inclusiv analize ale cererilor de azil la granitele sale.

Italia, prin Giorgia Maleoni, pune de mai bine de un an de zile accent pe impiedicarea migratiei, nu pe gestionarea ei, Austria avand idei similare cu Karl Nehammer, iar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen depinde intr-o anumita masura de felul in care aceste idei ar putea fi puse in mod oficial in practica, dar si despre eficienta acestora.

„Am discutat despre tema migrației, o altă problemă asupra căreia am fost întotdeauna de acord: suntem de acord că, pentru a gestiona migrația, prioritatea este să lucrăm la dimensiunea externă, deci să lucrăm cu țări terțe, să lucrăm cu partenerii noștri pentru a preveni fluxul, mai degrabă decât să-l gestionam.

După cum știți, Italia, dă un bun exemplu cu planul Mattei pentru Africa care își propune să construiască un nou model de dezvoltare și cooperare față de trecut, în condiții de egalitate, fără o abordare paternalistă, fără o abordare caritabilă. abordare și fără intenții vădit prădătoare.”