Google va Actualiza Android cu Schimbari foarte IMPORTANTE pentru Multe Telefoane

Google va lansa o actualizare importanta pentru Android, cu o serie de schimbari foarte importante, care vor ajunge in multe telefoane in curand.

Google Actualiza Android Schimbari IMPORTANTE Multe Telefoane

Google a dezvăluit o serie de noi funcții de securitate odată cu lansarea celei de-a doua versiuni beta a Android 15, inclusiv o funcție inovatoare care poate detecta momentul în care telefonul este luat din mâini. Aceste actualizări vor fi incluse cu Android 15 când va fi lansat oficial în această toamnă, dar unele funcții, precum detectarea furtului, vor fi disponibile și pentru telefoanele cu versiuni mai vechi de Android, aducând beneficii unui număr mai mare de utilizatori.

Detectarea furtului pe Android funcționează prin recunoașterea mișcărilor neobișnuite, indicând că cineva ți-a smuls telefonul din mână sau de pe masă. Pentru a preveni accesul neautorizat la informațiile de pe dispozitivul tău, ecranul se blochează automat. Sistemul Android caută și alte semnale care indică un posibil furt și poate bloca ecranul pentru protecție dacă cineva încearcă să-l scoată din rețea, împiedicând astfel accesul de la distanță.

Google introduce, de asemenea, o nouă modalitate de a bloca ecranul telefonului de la distanță. Vizitând android.com/lock, utilizatorii pot introduce numărul de telefon și răspunde unei provocări de securitate pentru a bloca dispozitivul – un instrument esențial în cazul în care telefonul este pierdut sau furat și tot ce aveți la dispoziție este telefonul unui prieten. Aceste funcții vor fi disponibile printr-o actualizare a serviciilor Google Play pentru telefoanele care rulează Android 10 sau o versiune ulterioară.

Google va Actualiza Android cu Schimbari foarte IMPORTANTE pentru Multe Telefoane

Android 15 aduce și alte noi funcții de securitate, cum ar fi „spații private”, care permit utilizatorilor să plaseze aplicații și informații într-o zonă ascunsă a telefonului, protejată cu un PIN unic. Google adaugă, de asemenea, protecții pentru resetarea forțată a telefonului, necesitând acreditările proprietarului data viitoare când dispozitivul este configurat.

Play Protect de la Android primește o actualizare menită să protejeze utilizatorii de aplicații rău intenționate, analizând modul în care acestea folosesc permisiuni sensibile și detectând semne de phishing și fraudă. Aplicațiile suspecte sunt trimise la Google pentru o examinare suplimentară.

Ca și anul trecut, noua versiune a sistemului de operare Google Android a avut un rol mai mic în prezentarea I/O a companiei. Vom afla mai multe despre noile funcții ale Android 15 în următoarele luni cât timp este în versiune beta. Este reconfortant să vedem că atât de multe funcții noi de securitate vor fi disponibile pentru o gamă largă de telefoane Android, nu doar pentru cele care pot rula cea mai recentă versiune a sistemului de operare.