Schengen: Masurile OBLIGATORII de ULTIM MOMENT ale UE pentru Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen trebuie sa aiba o serie de masuri obligatorii de ultim moment impuse de catre Comisia Europeana pentru finalizarea aderarii Romaniei.

Schengen Masurile OBLIGATORII ULTIM MOMENT UE Finalizarea Aderarii Romaniei

Schengen este marele vis al tarii noastre, iar finalizarea aderarii Romaniei depinde intr-o foarte mare masura de schimbarile majore prin care trebuie sa treaca sistemul incepand din perioada imediat urmatoare, comisarul european Ylva Johansson spunand ca trebuie cooperare mai stransa cu tarile terte din care vin foarte multi migranti acum.

Schengen nu poate fi protejate eficient daca nu este adoptat noul pact privind azilul si migratia de catre toate tarile care fac parte din sistem, dar nici daca nu se incheie mai multe intelegeri cu tari terte, iar finalizarea aderarii Romaniei depinde de felul in care acest mecanism va putea fi creat si implementat in interiorul UE cat mai curand.

Schengen este foarte fragil si poate fi distrus extrem de usor, daca nu exista intelegere pentru oprirea contrabandei de persoane si a deceselor refugiatilor care incearca sa ajunga in UE, Austria blocand finalizarea aderarii Romaniei din motive care au la baza aceste probleme, asa ca este nevoie de o solutie unificata, europeana, pentru ele.

“Trebuie să lucrăm cu țări terțe. Trebuie să luptăm cu contrabandiştii. Anul trecut, în Tunisia au ajuns cu aproximativ 80% mai puțini refugiați. Asta înseamnă că mor mai puțini oameni. Trebuie să respectăm întotdeauna pe deplin drepturile fundamentale, dar trebuie să colaborăm și cu țările care nu sunt 100% de acord cu noi în privința statului de drept.

Refugiații se urcă adesea în bărci care nu sunt în stare de navigație. Trebuie să prindeți contrabandiştii care iau banii de la migranți și îi puneți în aceste bărci. Doar țările terțe pot face asta, noi nu putem. Pentru asta trebuie să lucrăm cu Tunisia, de exemplu. Declara Ylva Johannson, comisar european pentru interne.”