Germania: Masuri Dure de ULTIMA ORA ale lui Olaf Sholz, Impact pe Aderarea Romaniei la Schengen

Germania pune in aplicare o serie de masuri dure de ultima ora ale lui Olaf Scholz, iata ce impact vor avea pe aderarea Romaniei la Schengen.

Germania Masuri Dure ULTIMA ORA Olaf Sholz Impact Aderarea Romaniei Schengen

Germania a adoptat o serie de noi masuri dure, pe care Olaf Scholz le vrea puse in aplicare inaintea alegerilor europarlamentare din 9 iunie, iar asta deoarece Berlinul va restrictiona cardurile de beneficii pentru migranti, astfel incat doar jumatate din banii alocati lunar sa poata fi scosi cash, iar aderarea Romaniei la Schengen poate fi ajutata de masuri.

Germania vrea sa reduca atractivitatea sa pentru migranti, limitand felul in care pot fi folositi banii de pe cardurile de beneficii, adica jumatate exclusiv in tara, fara optiunea de trimitere in alte tari, sau catre migrantii de persoane, decizia putand fi una care poate ajuta serios aderarea Romaniei la Schengen, pe masura ce cererile de azil scad.

Germania s-a confruntat in 2023 cu o crestere de 50% a numarului cererilor de azil inregistrate de la diverse tipuri de migranti, astfel ca punerea in aplicare a unei masuri de acest gen poate reduce numarul cererilor de azil si implicit poate facilita aderarea mai rapida a Romaniei la Schengen, pe masura ce isi va produce efectele.

“Noua regulă, care a fost adoptată de parlament luna trecută, cere solicitanților de azil să-și primească beneficiile pe un card pentru a fi folosit la magazinele locale și să plătească pentru servicii. Aceștia vor putea retrage doar sume limitate de numerar și nu vor putea transfera bani în afara Germaniei.

Scopul este de a împiedica migranții să trimită bani familiei și prietenilor din străinătate sau traficanților. Numărul de persoane care au solicitat azil în Germania a crescut anul trecut la peste 350.000, o creștere cu puțin peste 50% față de anul precedent. Cel mai mare număr de solicitanți de azil au venit din Siria, urmat de turci și afgani.”