Samsung GALAXY S25 ar Putea Avea o Schimbare care va SUPARA Multi Clienti

Samsung GALAXY S25 ar putea avea o schimbare majora care va supara multi clienti din toata lumea, iata ce decizii vrea sa faca Samsung in 2025.

Samsung GALAXY S25 Putea Avea Schimbare SUPARA Multi Clienti

Samsung pregătește lansarea noii serii Galaxy S25, programată pentru anul viitor, promițând integrarea unei noi generații de procesare mobilă inteligentă. Seria Galaxy S25 va fi echipată cu Exynos 2500, un procesor de aplicații mobile (AP) dezvoltat intern de Samsung. Acest nou cip este așteptat să aducă îmbunătățiri semnificative în performanță și eficiență energetică.

Samsung, in trecut, a avut dificultăți cu procesorul Exynos 2200, care a fost integrat în seria Galaxy S22 din 2022. Problemele de supraîncălzire și degradarea performanței au forțat Samsung să adopte procesoarele Qualcomm pentru modelele sale premium. Anul acesta, seria Galaxy S24 a reintrodus Exynos 2400 în modelele de bază și plus, în timp ce modelul Ultra a fost echipat cu a treia generație de cip Snapdragon 8 de la Qualcomm.

Succesul seriei Galaxy S24 a readus încrederea în procesoarele Exynos, iar seria Galaxy S25 promite să continue această tendință pozitivă. Exynos 2500 se va baza pe un proces de 3 nm, fiind produs prin colaborarea cu Synopsys, lider global în Electronic Design Automation (EDA). Samsung este primul care a produs în masă procesul Gate-All-Around (GAA) de 3 nm la nivel global, aplicând această tehnologie chipurilor semiconductoare AP mobile.

Samsung GALAXY S25 ar Putea Avea o Schimbare care va SUPARA Multi Clienti

Analiștii din industrie prevăd că Exynos 2500 va depăși a patra generație a Qualcomm Snapdragon 8 în ceea ce privește eficiența energetică. Informatorii IT, precum Panda Flash, prognozează că Exynos 2500 va oferi o eficiență energetică superioară, consolidând astfel poziția Samsung pe piața procesoarelor mobile.

Tehnologia GAA utilizată de Samsung oferă avantaje semnificative, limitând scurgerile de energie și mărind curentul de antrenare. În timp ce Samsung produce Exynos 2500 folosind tranzistori GAA, Snapdragon 8 de a patra generație, produs de TSMC din Taiwan, va folosi tranzistori FinFET, o tehnologie mai puțin avansată.

Samsung Galaxy S25 promite să fie un punct de cotitură pentru Samsung Electronics, marcând revenirea pe piața AP-urilor mobile. Conform Counterpoint Research, Samsung Electronics deține în prezent o cotă de piață de 5% în sectorul AP-urilor mobile, fiind devansată de MediaTek, Qualcomm și Apple.

Seria Galaxy S25 va aduce inovații importante în tehnologia mobilă, iar Exynos 2500 va juca un rol crucial în această evoluție. Cu această nouă lansare, Samsung își propune să recâștige terenul pierdut și să își consolideze poziția pe piața globală a smartphone-urilor.