Germania: Opozitia Oficiala de UTIMA MOMENT a Berlinului, Probleme in Aderarea Romaniei la Schengen

Germania face opozitie oficiala de ultim moment, Berlinul fiind impotriva unor noi masuri in UE, ce pot bloca aderarea Romaniei la Schengen.

Germania Opozitia Oficiala UTIMA MOMENT Berlinului Probleme Aderarea Romaniei Schengen

Germania anunta in mod oficial o opozitie de ultim moment pentru o masura pe care 19 state ale UE o cer cu privire la migratie, iar asta deoarce nu este de acord cu modificarile propuse pentru recent adoptatul pact privind azilul si migratia, decizia putand afecta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Germania nu vrea ca masurile privind migratia sa fie mai agresive decat cele adoptate in noul pact privind migratia si azilul, ceea ce poate afecta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, pentru ca Austria si Olanda sunt din nou in centrul atentiei, cu pretentii diferite fata de cele ale altor state din UE.

Germania a fost de la bun inceput impotriva impunerii unor masuri dure cu privire la azil si migratie, asa ca nu ar trebui sa mire pe cineva faptul ca nici acum nu este chiar atat de dornica sa restrictioneze si mai mult venirea migrantilor, dar finalizarea aderarii Romaniei la Schengen ar putea fi o victima colaterala, din pacate.

“Am reușit să creăm noul sistem european comun de azil. Acest lucru a fost decis și va fi o lege obligatorie – pentru toate statele UE. În acest fel, UE realizează protecția puternică a frontierelor externe, mai mult control și o distribuție mai echitabilă în interiorul UE. Aceasta este o politică responsabilă și realistă.

Și asta este opusul a ceea ce fac populiștii, care au doar propagandă ieftină și nu au soluții de oferit. În plus: statele membre ar trebui să aibă apoi posibilitatea de a transfera în aceste țări acei solicitanți de azil pentru care există o alternativă într-o țară terță sigură. Ar fi aproape de modelul Rwandei pe care tocmai l-a adoptat guvernul britanic.”