Google Pregateste o Schimbare MAJORA pe Android, ce Planuri are Compania

Google pregateste o schimbare majora pe Android, iata ce planuri are compania si ce se intampla cu telefoanele din intreaga lume in curand.

Google Pregateste Schimbare MAJORA Android Planuri Compania

Google se pregătește să lanseze un nou sistem destinat să rezolve problema malware-ului pe Android. Noul său serviciu de detectare a amenințărilor în direct folosește inteligența artificială a Google Play Protect pentru a analiza aplicațiile și a identifica comportamente rău intenționate. Serviciul, anunțat recent în cadrul evenimentului Google I/O, examinează permisiunile sensibile și interacțiunile aplicațiilor pentru a detecta potențiale amenințări.

Google Play Protect va putea trimite aplicațiile suspecte la Google pentru o analiză suplimentară și poate avertiza utilizatorii sau chiar dezactiva aplicațiile problematice, dacă este necesar. Aceasta reprezintă o măsură importantă în protejarea utilizatorilor de Android împotriva software-ului malițios.

Serviciul de detectare utilizează și Private Compute Core (PCC) de la Google, o infrastructură de confidențialitate Android introdusă în 2022. PCC oferă un mediu izolat de procesare a datelor în interiorul sistemului de operare Android, oferind utilizatorilor control asupra partajării datelor lor. Prin utilizarea PCC, noua funcție de detectare a amenințărilor poate proteja utilizatorii fără a colecta datele personale.

Google Pregatese o Schimbare MAJORA pe Android, ce Planuri are Compania

Google a anunțat că acest sistem va fi implementat mai târziu în acest an pe dispozitivele Google Pixel, urmând să fie adoptat și de alți producători, precum Oppo, Honor, Lenovo, OnePlus, Nothing, Transsion, și Sharp.

Acest serviciu de detectare ar putea spori încrederea utilizatorilor de Android în descărcarea și utilizarea aplicațiilor de pe Google Play. În ciuda preferinței de a evita programele malware din start, utilizatorii doresc ca aplicațiile rău intenționate să fie capturate înainte de instalare. Acesta este un domeniu în care Apple a investit mult, promovând beneficiile App Store și sistemul său de revizuire intensă pentru a preveni infiltrarea software-ului malițios.

Pe lângă noul serviciu de detectare a amenințărilor, Google a anunțat că va ascunde parolele unice din notificări pentru a reduce riscul de fraudă și spyware. De asemenea, va extinde setările de securitate ale Android 13, necesitând acum aprobarea utilizatorilor pentru a activa permisiunile aplicațiilor atunci când se instalează noi aplicații pe dispozitivele lor.

Google continuă să îmbunătățească securitatea pe Android, abordând problemele de malware și oferind utilizatorilor un mediu mai sigur. Cu aceste noi funcții, Google demonstrează angajamentul său de a proteja utilizatorii și de a crea o experiență Android mai sigură și mai fiabilă.