Romania: Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT ale Guvernului privind Finalizarea Aderarii la Schengen

Romania a facut o serie de anunturi oficiale de ultim moment, Guvernul furnizand informatii cu privire la finalizarea aderarii la Schengen in 2024.

Romania Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Guvernului Finalizarea Aderarii Schengen

Romania are dezvaluite o serie de vesti extrem de bune pentru milioane de oameni din toata tara, iar asta pentru ca premierul Marcel Ciolacu ne anunta in mod oficial de faptul ca, pana la finalul acestui an ar trebui sa aiba loc finalizarea aderarii la Schengen si pentru traficul terestru, ceva ce vine mai mult ca o dorinta, decat ca o certitudine.

Romania se chinuie sa-l convinga pe Marcel Ciolacu sa permita finalizarea aderarii la Schengen, lucru care nu este chiar atat de usor de realizat, dar care este 100% posibil, daca ne gandim ca exista suport din partea multor parteneri europeni pentru a se pune presiune pe Karl Nehammer pentru ridicarea veto-ului dat in decembrie 2022.

Romania face atat presiuni cat si pasi importanti pentru respectarea tuturor angajamentelor legate de finalizarea aderarii la Schengen, mai ales ca procesul in sine nu este unul simplu si este nevoie de masuri suplimentare pentru ca nici macar Karl Nehammer sa nu mai poata impiedica realizarea unui lucru care trebuia sa se intample de multi ani.

“Eu sunt ferm convins că în Schengen terestru vom intra şi anul acesta. Da, sunt convins că anul acesta vom intra in Schengen. Aţi văzut că am avut discuţii şi cu cancelarul, am avut şi cu Ungaria, am avut cu toată lumea. De 13 ani vorbim de Schengen. Domnule, eu am reuşit, cu Guvernul României, să intrăm parţial, dar, cu piciorul drept.

Si aerian şi maritim – foarte important maritim, înţelegem cu toţii de ce şi cum, şi investiţiile, şi ce înseamnă în acest moment, strategic, Portul Constanţa pentru România şi pentru întreaga Europa, ce poartă deschisă. a declarat primul-ministru al Romaniei, Marcel Ciolacu.”