Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT ale Electrica si Informarile Importante pentru Romania

Electrica transmite o serie de importante anunturi oficiale de ultim moment, iata ce informaria pune in atentia a milioane de romani acum.

Anunturi Oficiale ULTIM MOMENT Electrica Informarile Importante Romania

Electrica, de departe cel mai mare grup de telecomunicatii din Romania la ora actuala, a decis sa aduca in imediata atentie a milioane de romani o serie de informari importante, prima ele avand legatura cu rezultatele financiare ale companiei. Electrica spune, in primul rand, ca in T1 2024 volumul de energie electrica distribuita a atins 4,41 TWh, in crestere cu 3.4% fata de anul 2023, ceea ce reprezinta o schimbare importanta pentru companie.

Electrica, prin subsidiara sa DEER, Distributie Energie Electrica Romania, are un numar de aproximativ 3.92 milioane de utilizatori, pe care ii deserveste pe o arie de 40.8% din suprafata Romaniei in momentul de fata. Volumul de enegie electrica pe care Electrica l-a furnizat pe piata cu amanuntul a ajuns la 2 TWh, in scadere cu 5% comparativ cu anul 2023, iar asta din cauza scaderii consumului de energie electrica in T1 2024.

Anunturi Oficiale de ULTIM MOMENT ale Electrica si Informarile Importante pentru Romania

Electrica spune ca furnizeaza electricitate pentru 3.5 milioane de locuri de consum, dintre care 1.74 milioane pe piata concurentiala si 1.75 milioane in regim de serviciu universal, si ca furnizaor de ultima instanta, conform companiei. In momentul de fata, Electrica are o cota totala de piata de 16.36% pe piata de furnizare a energiei electrice, in cazul pietei in regim concurential cota fiind de 11.13%, la ora actuala.

Electrica vrea sa isi extinda in continuare portofoliul in domeniul productiei de energie electrica, in special a celei din surse regenerabile, avand la ora actuala o capacitate de 300 MW pentru productie, dar ea urmeaza sa creasca in viitor. Baza Activelor Reeglementate ale Electrica, in termeni nominali, a ajuns la 7.4 miliarde de euro la finalul T1 2024, fiind actualizata cu rata de inflatie de 4.6%, pentru anul 2024.

Electrica isi continua investitiile importante in Romania, iar asta in conditiile in care are si concurenta serioasa in segmentele in care este activa, dar are si resursele necesare pentru a face fata oricarui fel de provocari.