ANM: Informare de AVERTIZARE Oficiala de ULTIM MOMENT pentru Toata Romania pe 21 Mai 2024

ANM a emis o informare de avertizare oficiala de ultim moment pentru toata Romania pe 21 mai 2024, iata ce fenomene severe sunt aduse in atentia noastra.

ANM Informare AVERTIZARE Oficiala ULTIM MOMENT Toata Romania 21 Mai 2024

ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, a emis o informare de avertizare oficiala de ultim moment pentru toata Romania pe 21 mai 2024, aducand in imediata noastra atentie un fenomen meteo care ne va afecta deplasarile prin tara, astfel ca trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce se intampla acum.

ANM explica mai jos ca Romania va fi traversata de catre un nor de praf saharian, in cursul zilelor de 21 si 22 mai 2024, iar din cauza lor se va depune un strat de praf saharian in diverse regiuni ale tarii, informatii suplimentare fiind disponibile de la autoritati pentru romani, mai jos, daca sunteti interesati de ele.

Comunicat cu privire la transportul de praf saharian în zona României!

În perioada 21 – 22 mai circulația aerului, predominant sud-vestică, va favoriza avansul dinspre nordul Africii a unei mase de aer încărcată cu particule de praf de origine sahariană, peste sud-estul Europei.

În seara zilei de marți (21 mai) și în cursul nopții de marți spre miercuri (21/22 mai) această masă de aer va fi prezentă și deasupra României, în special peste regiunile vestice și sud-vestice, în timp ce miercuri (22 mai) va mai fi prezentă peste nord-vestul, centrul și sudul României.

Ca urmare a ploilor prognozate în țara noastra, în următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele și în intervalele menționate mai sus.

Notă: Mai multe date privind aceste informații pot fi consultate pe site-ul Serviciului de Monitorizare a Atmosferei Copernicus (CAMS):