Italia: Problemele Giorgiei Meloni Oficiale de ULTIM MOMENT ce Intarzie Aderarea Romaniei la Schengen

Italia se confrunta cu o serie de probleme, care pun in discutie inclusiv masurile Giorgiei Meloni, insa intarzie si aderarea Romaniei la Schengen.

Italia Problemele Giorgiei Meloni Oficiale ULTIM MOMENT Intarzie Aderarea Romaniei Schengen

Italia si Giorgia Meloni se confrunta cu o serie de probleme serioase oficiale de ultim moment, care vor intarzia aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca masurile gandite de catre premierul de la Roma nu vor putea fi aplicate atat de usor, pentru a se reduce fluxul de migranti catre teritoriul italian in cursul urmatoarelor luni de zile.

Italia face 2 centre pentru primirea de migranti in Albania, insa ele nu vor fi gata in mai, asa cum spunea Giorgia Meloni initial, ci abia prin noiembrie, conform celor mai recente informatii, iar daca fluxul de migranti nu va fi redus spre teritoriul italian, atunci finalizarea aderarii Romaniei la Schengen va fi serios afectata, daca nu chiar intarziata serios.

Italia a incheiat multiple acorduri cu diverse tari in ultimele luni pentru a impiedica migrantii sa ajunga pe teritoriul sau, insa planurile Giorgiei Meloni nu pot fi respectate chiar atat de usor, ea confruntandu-se cu opozitie chiar din Italia, iar din pacate finalizarea aderarii Romaniei la Schengen in 2024 ramane inca sub semnul intrebarii.

“În special, structurile planificate în portul Shengjin (situat la șaptezeci de kilometri nord de capitala Albaniană) și la Gjader (mai puțin de jumătate de oră de mașină, spre interior), nu sunt încă gata. Și întârzierea nu este de câteva zile, nici câteva săptămâni. Va fi nevoie de luni pentru ca centrele să fie finalizate.

De fapt, vorbim despre noiembrie ca o nouă dată posibilă pentru deschidere. Motivele de urgență extremă, a explicat notificarea pentru încrederea serviciilor de recepție în urmă cu două luni, ceea ce a motivat astfel natura peremptorie a calendarului. Cu toate acestea, în ciuda acestui fapt, nu a fost respectat.”