Ministrul Educatiei: Masura Oficiala de ULTIM MOMENT in Romania si Anuntul pentru TOTI Elevii

Ministrul Educatiei aduce in atentia a milioane de elevi din Romania o masura oficiala de ultim moment, cu un anunt important pe care trebuie sa-l stim.

Ministrul Educatiei Masura Oficiala ULTIM MOMENT Romania Anuntul TOTI Elevii

Ministrul Educatiei transmite un foarte important anunt oficial de ultim moment in Romania pentru milioane de elevi din toata tara, iar asta pentru ca s-au aprobat proiectele pentru retelele-pilot de scoli verzi, Ligia Deca vorbind mai jos despre infrastructura care urmeaza sa fie realizata in Romania, in baza fondurilor europene care ne sunt puse la dispozitie.

Ministrul Educatiei vorbeste deasemenea mai jos inclusiv despre doi elevi din Romania care au ajuns in conducerea Forumului European de Tineret,  cea mai mare organizatie de tineret din Europa, ei reprezentand interesele elevilor din Romania in acest organism european, ceea ce este o veste excelenta pentru noi toti.

“Am publicat lista finală a proiectelor admise la finanțare, în urma contestațiilor, pentru apelul competitiv de proiecte „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi”! Dată fiind importanța sectorială a acestei investiții, atât prin construcția de unități de învățământ în zonele cu creștere demografică, cât și prin renovarea și modernizarea celor existente, Ministerul Educației va folosi mecanismul supracontractării, pentru a finanța cât mai multe proiecte eligibile.

Alocarea financiară destinată acestui apel este de 225.000.960 de euro, fără TVA, obiectivul investiției fiind acela de a asigura sustenabilitatea unităților de învățământ preuniversitar prin tranziția la școli verzi. Prin subcomponenta de reabilitare energetică se urmărește reabilitarea unor unități de învățământ care să intre în rețeaua școlilor verzi.

Iar prin componenta de construcții noi se urmărește construcția de unități de învățământ care să dobândească statutul de școală verde. Având în vedere importanța sectorială a acestei investiții, atât prin construcția de unități de învățământ în zonele cu creștere demografică, dar și prin renovarea și modernizarea celor existente, Ministerul Educației va folosi mecanismul supracontractării pentru a finanța cât mai multe proiecte eligibile.

Doi tineri români în conducerea Forumului European de Tineret: Rareș Voicu și Andreea-Alexandra Scrioșteanu! Forumul este cea mai mare organizație de tineret din Europa, iar Rareș și Andreea vor ocupa poziții-cheie pentru mandatul 2024-2026: președinte, respectiv vicepreședinte. Atât Rareș, cât și Andreea au o vastă experiență în reprezentarea intereselor tinerilor din țara noastră.

Rareș a ocupat în trecut funcția de Președinte al Consiliului Național al Elevilor, ulterior fiind nominalizat în forurile de conducere ale organizației reprezentative a elevilor din Europa, OBESSU, respectiv ale Forumului European de Tineret. Andreea a făcut parte din echipa de conducere a Consiliului Tineretului din România și din biroul de conducere al Forumului European de Tineret în mandatul precedent.”