Germania: Presiunea Oficiala de ULTIM MOMENT pe Olaf Schoz, Probleme cu Aderarea Romaniei la Schengen

Germania pune presiune pe Olaf Scholz, anunturile oficiale de ultim moment si problemele pentru aderarea Romaniei la Schengen in anul 2024.

Germania Presiunea Oficiala ULTIM MOMENT Olaf Schoz Probleme Aderarea Romaniei Schengen

Germania este de acord cu unele dintre cele mai importante masuri votate la Bruxelles pentru Europa, Olaf Scholz afirmand ca ele sunt istorice, insa in interiorul tarii nu toata lumea este de aceeasi parere, cancelarul fiind criticat dur pentru ele, iar asta ar putea afecta finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Germania a votat in favoarea noilor reguli privind azilul si migratia in Europa, Olaf Scholz spunand ca ele reprezinta o decizie istorica pentru Uniunea Europeana, insa reprezentantii politiei din tara spun ca este o greseala fatala aplicarea tuturor masurilor convenite, pentru ca migratia nu va fi redusa, iar aderarea Romaniei la Schengen va fi afectata.

Germania este de acord cu reguli mai putin stricte pentru a accepta migranti, desi vrea sa ii trimita in tari terte pentru analiza cererilor de azil, sau daca ele sunt respinse, insa nu e impotriva respingerii intrarii lor in Europa, politia germana spunand cu totul altceva mai jos, iar cat de grea va mai fi finalizarea aderarii Romaniei la Schengen, ramane de vazut.

“Presiunea migrației către Europa și în special în Germania va rămâne ridicată. Atâta timp cât Germania nu reduce imediat sau elimină stimulentele pentru a migra, oamenii vor continua să încerce să intre în Germania ilegal. A opri controlul frontierei acum ar fi o greșeală fatală în ceea ce privește politica de securitate.

Sunt necesare respingeri consistente la granițele externe ale UE. În caz contrar, Poliția Federală ar trebui să prindă aceste controale la granițele germane. Statele membre au doi ani de la intrarea în vigoare pentru a le implementa în dreptul național. Acest lucru este destinat să ofere țării la granițele externe suficient timp pentru a crea facilități.”