Alerta ANM Oficiala NOWCASTING de ULTIM MOMENT pentru Romania pe 24 Mai 2024

Alerta ANM oficiala nowcasting de ultim moment pentru Romania pe 24 mai 2024, aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa.

Alerta ANM Oficiala NOWCASTING ULTIM MOMENT Romania 24 Mai 2024

Alerta ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, oficiala nowcasting de ultim moment pentru Romania pe 25 mai 2024, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, un cod galben fiind emis de catre meteorologi in acest sens pentru Romania, in momentul de fata.

ANM vorbeste mai jos despre intensificari ale vantului, care in localitatile vizate vor general viteze de peste 60 km/h la rafala, asa ca se recomanda prudenta in orice fel de deplasari pe care intentionam sa le facem, oriunde, in cursul urmatoarelor ore, alte zone putand fi deasemenea afectate de aceasta alerta.

COD GALBEN!

Data emiterii : 25-05-2024 ora 10.

Valabil de la : 25-05-2024 ora 10:15.

In zona : Zona de litoral a județului Tulcea , respectiv zona localităților: Jurilovca, Sulina, C.A. Rosetti, Sfântu Gheorghe;

Se vor semnala : intensificări locale ale vântului care vor depăși la rafală 55…60 km/h.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.