Austria se Aliaza cu Italia, Masurile de ULTIM MOMENT si Efectele Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Aliaza Italia Masurile ULTIM MOMENT Efectele Aderarii Romaniei Schengen

Austria se aliaza cu Italia pentru luarea unor masuri radicale si foarte importante pentru Europa, iar asta in contextul in care discutii recente avute intre 8 tari importante din UE, au adus in atentia lumii intentiile de a deporta mai multi refugiati sirieni, ceea ce ar reduce influxul de migranti si ar ajuta la aderarea Romaniei la Schengen.

Italia si Austria sustin aceste demersuri, pentru a reevalua anumite zone din Siria, pentru a le considera sigure si a fi permise deportarile acolo, iar cei care refuza deportarea ar urma sa piarda toate beneficiile monetare alocate de catre statele UE, masurile putand reduce substantial migrantia si ajuta la finalizarea aderarii Romaniei la Schengen.

Austria militeaza pentru masuri de acest gen de foarte multa vreme, insa ele abia acum pot fi luate serios in calcul pentru a fi puse in aplicare, insa ramane de vazut daca la nivelul UE ar putea fi agreate decizii de acest gen, dar si cat de mult poate fi ajutata, sau impiedicata, aderarea Romaniei la Schengen, si cat va dura totul.

“Situația din Siria a evoluat considerabil, chiar dacă nu a fost atinsă stabilitatea politică completă. UE ar trebui să sporească și mai mult sprijinul pentru Liban pentru a atenua riscul unor fluxuri și mai mari din Liban către UE.

Deciziile cu privire la cine are dreptul de a trece frontierele unui stat membru ar trebui luate de guvernul statului membru relevant și nu de rețelele criminale implicate în traficul de migranți și traficul de ființe umane. Refugiații sirieni care provin din zone redesemnate ca sigure ar pierde orice alocații, beneficii și dreptul la muncă, creând un stimulent pentru alții să vină.”