Vladimir Putin i-a Spus lui Olaf Scholz ca Poate face ce Vrea cu Ucraina

Vladimir Putin Spus Olaf Scholz Poate face Vrea Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a declarat cancelarului german Olaf Scholz, înainte de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina, că Ucraina nu este un stat independent și că Rusia poate schimba unilateral și forțat granițele Ucrainei.

Potrivit mass-media ucrainene, Scholz a menționat la Festivalul Libertății pentru Democrație din Berlin, pe 26 mai, că Putin a afirmat că “Ucraina și Belarus sunt părți ale Rusiei” și că discuția sa cu Putin a demonstrat că președintele rus crede că granițele pot fi schimbate “cu ajutorul forței”.

Aceste afirmații vin în contextul unei lungi istorii de negaționism al independenței Ucrainei de către Putin. În eseul său din 2021, “Despre unitatea istorică a rușilor și ucrainenilor”, Putin a subliniat constant că nu consideră Ucraina un stat independent, cu propria sa istorie, identitate și cultură, separate de Rusia. Acesta este doar unul dintre multele indicii că scopurile războiului inițiat de Putin includ înfrângerea totală a Ucrainei și că are ambiții teritoriale extinse în această țară.

Comentariile cancelarului Scholz subliniază îngrijorările comunității internaționale cu privire la intențiile expansioniste ale Rusiei și folosirea forței pentru a modifica granițele statelor suverane. Declarațiile sale la festival au fost întâmpinate cu reacții mixte, dar au subliniat importanța sprijinului continuu pentru Ucraina în fața agresiunii rusești.

Situația rămâne extrem de tensionată, iar liderii internaționali continuă să caute soluții diplomatice pentru a pune capăt conflictului și a restabili pacea în regiune. Între timp, Ucraina continuă să lupte pentru suveranitatea și integritatea sa teritorială, în ciuda presiunilor și amenințărilor din partea Rusiei.