Inspectiile Oficiale ale Simona Bucura-Oprescu cu Anunturi de ULTIM MOMENT pentru Romania

Simona Bucura-Oprescu a facut o serie de vizite de inspectie in teritoriu in ultima perioada, aducand in atentie ceea ce trebuie imbunatatit in Romania.

Inspectiile Oficiale Simona Bucura-Oprescu Anunturi ULTIM MOMENT Romania

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii , a efectuat o serie de vizite inopinate la Casa Județeană de Pensii și la Inspectoratul Teritorial de Muncă din județul Suceava, subliniind importanța modernizării și eficientizării serviciilor oferite cetățenilor și angajaților.

Simona Bucura-Oprescu, la Casa Județeană de Pensii, a discutat cu pensionarii prezenți despre noua lege a pensiilor, observând fluxurile operaționale și condițiile de muncă ale angajaților. În plus, a evaluat progresul digitizării dosarelor de pensionare, subliniind că „procesul de evaluare și digitizare a dosarelor de pensii este aproape finalizat, astfel încât recalcularea pensiilor se va putea face rapid, datele fiind deja în sistem.”

Cu un procent de digitizare de 99,2%, Suceava se află printre județele fruntașe din țară, reflectând eficiența și dedicarea angajaților locali. Bucura-Oprescu a apreciat gestionarea electronică a fluxului de primire a cetățenilor, menționând că acest sistem ar trebui implementat în toate Casele Județene de Pensii pentru a evita cozile.

Simona Bucura-Oprescu a vizitat si Inspectoratul Teritorial de Muncă, acolo unde a evidențiat necesitatea unor lucrări de reabilitare și dotări suplimentare. Ministrul Muncii a anunțat un proiect ambițios de dotare cu vehicule hibride pentru inspectoratele teritoriale, inclusiv ITM Suceava. Aceste vehicule vor facilita deplasările rapide și sigure ale inspectorilor, mai ales în zonele greu accesibile, cum ar fi exploatările forestiere.

„Întărirea rolului Inspecției Muncii și a inspectorilor de muncă este o prioritate pentru MMSS,” a declarat ministrul Muncii, subliniind importanța unei bune pregătiri a resursei umane și alocarea resurselor necesare pentru îmbunătățirea activității în beneficiul angajatorilor și salariaților.

Simona Bucura-Oprescu a subliniat, de asemenea, obiectivele concrete și modalitățile prin care activitatea în fiecare domeniu poate fi îmbunătățită, încurajând colaborarea pentru atingerea acestor scopuri. „Am vorbit și despre obiective, dar mai ales despre modul în care se poate îmbunătăți concret activitatea în fiecare domeniu în parte și ce putem face împreună în acest sens,” a concluzionat Simona Bucura-Oprescu.

Vizitele Simonei Bucura-Oprescu la Suceava au demonstrat un angajament ferm pentru modernizarea și eficientizarea serviciilor publice, în beneficiul cetățenilor și al angajaților din județ.