Microsoft Elimina Noi Functii din Windows 11, ce Nu vei Mai Putea folosi in Curand

Microsoft a confirmat faptul ca va elimina o serie de functii importante din Windows 11, iata ce decizie a luat compania americana pentru noi toti.

Microsoft Elimina Noi Functii Windows 11, ce Nu vei Mai Putea folosi Curand

Microsoft a anunțat recent că va renunța la mai multe funcții și servicii vechi într-o viitoare versiune a Windows 11, lista fiind una impresionantă. Printre funcțiile care vor dispărea se numără WordPad, Steps Recorder (psr.exe) și GUI Windows Driver Verifier. Aceste modificări vin în contextul în care Microsoft continuă să îmbunătățească și să optimizeze experiența utilizatorilor Windows 11.

Într-o actualizare recentă a documentului de asistență, Microsoft a confirmat că interfața grafică pentru Driver Verifier (verifiergui.exe) va fi eliminată într-o versiune viitoare a Windows 11. Deși nu este clar dacă această schimbare va fi implementată odată cu Windows 11 24H2, se știe că aplicația încă există în versiunile de previzualizare aproape finale.

Windows Driver Verifier este un instrument avansat, folosit în principal de dezvoltatori și profesioniști IT pentru a diagnostica și remedia problemele legate de drivere. GUI-ul oferă funcții esențiale, cum ar fi crearea și gestionarea setărilor de verificare a driverelor. Odată cu eliminarea GUI, utilizatorii vor trebui să folosească comenzi din linia de comandă, precum „verificator /standard” pentru a crea setări standard și „verificator /resetare” pentru a șterge setările existente.

Pe lângă Driver Verifier, Microsoft va elimina și Steps Recorder din Windows 11. Steps Recorder, cunoscut anterior sub numele de Windows 7 Steps Recorder, permitea utilizatorilor să înregistreze ecranul pentru depanare și documentare. Deși inițial dezvoltată pentru depanare, mulți utilizatori au găsit în Steps Recorder un instrument simplu și eficient pentru capturi de ecran.

Această decizie de a elimina funcțiile vechi din Windows 11 face parte din strategia Microsoft de a moderniza și simplifica sistemul de operare. Cu toate acestea, pentru utilizatorii care încă se bazează pe aceste aplicații, va fi necesară păstrarea manuală a executabilelor pentru a le putea folosi în continuare.

Microsoft nu intenționează să publice aceste aplicații retrase în Windows Store, ceea ce înseamnă că utilizatorii Windows 11 vor trebui să-și salveze copii locale ale acestor instrumente. Această schimbare reflectă angajamentul Microsoft de a menține Windows 11 la zi cu nevoile actuale ale utilizatorilor, eliminând în același timp funcțiile care nu mai sunt utilizate pe scară largă.

Prin aceste actualizări, Microsoft continuă să modeleze viitorul Windows 11, adaptându-se la cerințele în continuă schimbare ale utilizatorilor și asigurându-se că sistemul de operare rămâne relevant și performant.