EURO 2024: Masurile Oficiale de ULTIM MOMENT Anuntate de UEFA pentru Meciurile din Germania

EURO 2024 are anuntate de catre UEFA o serie de masuri oficiale importante pentru meciurile din Germania, ce se intampla pe stadioane si in afara lor.

EURO 2024 Masurile Oficiale ULTIM MOMENT Anuntate UEFA Meciurile Germania

În contextul pregătirilor pentru UEFA EURO 2024, organizatorii au pus un accent deosebit pe protejarea și susținerea drepturilor omului. Printr-un set cuprinzător de măsuri, turneul își propune să asigure bunăstarea și siguranța tuturor participanților și spectatorilor. Inițiativele detaliate reflectă dedicarea UEFA de a crea un mediu incluziv, respectuos și sigur pentru toți cei implicați în competiție.

Declarația drepturilor omului pentru UEFA EURO 2024

Emisă în noiembrie 2023, declarația drepturilor omului pentru UEFA EURO 2024 marchează un angajament de colaborare al UEFA, Asociația Germană de Fotbal (DFB), guvernul federal german și cele zece orașe gazdă pentru a proteja și promova drepturile omului. Această declarație reflectă angajamentul UEFA de a integra considerațiile privind drepturile omului în toate aspectele turneului.

Cu contribuții din partea unor grupuri de interese și experți în drepturile omului, cum ar fi Centrul pentru Sport și Drepturile Omului, declarația acoperă domenii cheie precum accesibilitatea turneului pentru toți, promovarea incluziunii și respectului pentru diversitate, prevenirea discriminării și protejarea sănătății fizice și psihice a tuturor participanților.

Mecanismul de plângere UEFA EURO 2024

Recunoscând riscurile potențiale de încălcare a drepturilor omului, UEFA a stabilit un mecanism de plângere accesibil și cuprinzător pentru UEFA EURO 2024. Începând cu 1 iunie 2024, acest mecanism va fi disponibil pentru jucători, spectatori, jurnaliști, apărători ai drepturilor omului și alți participanți. Operat independent de firma de avocatură Rettenmaier, cu asistență tehnică de la Legaltegrity, mecanismul permite raportarea confidențială a încălcărilor, în toate limbile echipelor participante.

Mecanism de răspuns rapid

Pentru a oferi asistență imediată în cazul incidentelor, un mecanism de răspuns rapid va fi implementat în toate locațiile UEFA EURO 2024. Echipe dedicate vor fi disponibile în zilele meciului pentru a oferi ajutor spectatorilor care se simt hărțuiți sau nesiguri. Afișele din stadion vor informa despre acest mecanism, oferind și un cod QR pentru contact rapid.

Strategia ESG UEFA EURO 2024

Aceste măsuri fac parte din strategia de mediu, socială și guvernanță (ESG) a UEFA pentru turneu. Lansată în iulie 2023, strategia cuprinde măsuri pe trei piloni, susținute de numeroase obiective și acțiuni specifice.

Integrarea fanilor în UEFA EURO 2024

UEFA este dedicată integrării fanilor în planificarea și livrarea turneului. O serie de inițiative conduse de fani vor avea loc în fiecare oraș gazdă, asigurându-se că aceștia sunt implicați activ în modelarea experienței UEFA EURO 2024. Coordonatori pentru bunăstarea fanilor vor superviza activitățile și programele destinate îmbunătățirii experienței acestora, asigurând aplicarea măsurilor de prevenire și raportare a încălcărilor drepturilor omului.

UEFA EURO 2024 se angajează să susțină și să protejeze drepturile omului printr-un set cuprinzător de măsuri menite să asigure bunăstarea și siguranța tuturor participanților și spectatorilor. Inițiativele detaliate reflectă dedicarea UEFA de a crea un mediu incluziv, respectuos și sigur pentru toți cei implicați în turneu, demonstrând un angajament ferm pentru drepturile omului.